У Севастополі знімають фільм про морські походи Тараса Шевченка

Дата: 25.09.2013
Автор:

Розпочато виробництво фільму за книгою Мирослава Мамчака «Тарас Шевченко і флот», повідомив ветеран ВМС України капітан 2 рангу Тимур Барот. Картина , присвячена 200 -річчю з дня народження Кобзаря , розповість про участь Тараса Шевченка у морських походах по Аральському морю .

Великий український письменник протягом двох років проходив морську службу на військовій шхуні Аральської експедиції капітан-лейтенанта Бутакова . Ця сторінка в біографії Кобзаря є найменш дослідженою. Примітно , що в даній експедиції поет створив третину свого « Кобзаря» , також  працював над акварелями видів Аральського моря.

За інформацією Тимура Баротова , робота над створенням фільму була розпочата ще наприкінці 2011 року. У той період вирішувалося, буде фільм художнім чи документальним . Беручи до уваги практичну неможливість отримання фінансування зйомок повнометражного фільму на дану тему, а також складність реалізації проекту , було вирішено створювати документальну стрічку з ігровою реконструкцією окремих епізодів.

Основні зйомки фільму проходять у Севастополі, Санкт -Петербурзі та Казахстані. Весь матеріал планується відзняти вже цієї осені , а монтаж завершити до кінця року.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру