На Дніпропетровщині потік туристів планують збільшити завдяки… козакам і космосу

Дата: 20.09.2013
Автор:
У Дніпропетровській області вперше розпочали розробляти стратегію розвитку туристичної сфери на найближчі 7 років.За словами голови Дніпропетровської облради Євгена Удода, у планах – збільшити потік туристів до регіону до 500 тисяч осіб на рік, аби створити додаткові робочі місця й отримати інвестиції. Поки ж область, багату на природні й історичні пам’ятки, відвідують тільки близько 60 тисяч людей на рік.«При збільшенні кількості туристів приблизно в 10 разів, до 500 тисяч, з середнім чеком в 500 євро з людини, ми додатково в економіку області будемо щорічно вливати близько 2,5 мільярда гривень. Це майже половина нинішнього бюджету області», – сказав Удод.

За його словами, наразі в європейських регіонах показники обороту в сфері туризму складають 8-10% ВВП. А в Дніпропетровській області з великою кількістю історико-культурних та природних об’єктів цей показник не перевищує 2%. Козацтво і космос – два ключових туристичних напрямки, які Дніпропетровщина буде розвивати в першу чергу, сказав посадовець.

«У Дніпропетровській області є кілька напрямків розвитку туристичної сфери. Це ракетобудування, козацтво, в тому числі й Петриківка, а також водний, промисловий, кулінарний туризм. Що стосується ракетобудування, то у Дніпропетровська є зрозумілий, чіткий бренд – космічна столиця», – заявив Удод.

Над розробкою стратегії працює мультинаціональна команда з експертів з Росії, України, Великої Британії. На території Дніпропетровської області є 114 природних заповідників, близько 50 пам’яток природи, вісім парків – шедеврів садово-паркового мистецтва, три унікальних заповідних урочища.

 www.radiosvoboda.org

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру