“Рани”, завдані Музею козацтва на Хортиці більше року тому, нарешті “підлікують”

Дата: 04.09.2013
Автор:

Після того, як потужний ураган зірвав близько 200 метрів покрівлі з Музею козацтва на Хортиці минуло більше року – це було ще в травні минулого року. Найсильніший вітер підняв в повітря більше 15 тонн металевих конструкцій. Збитки, завдані музею, склали тоді кілька сотень тисяч гривень.

Нагадаємо, заповідник “Хортиця” першим в Україні отримав статус національного. Протягом декількох років керівництво музею та Запорізької області неодноразово зверталися до уряду з проханням прийняти держпрограму розвитку Національного заповідника “Хортиця”, але всі спроби були марні. І тільки нині, у вересні 2013 року нарешті обіцяно виділити кошти для відбудови. Є чутки про те, що перший транш коштів виділять показово – на Покрову. Як завжди, зберігається радянська методика – кошти, виділені в середині осені, треба буде “освоїти” за пару місцяів – до Нового року. Втім, добре, якщо хоч так допоможуть “козацькому гнізду”.

Схоже, як і в усі століття, погляди можновладців звертаються до козацької Хортиці тоді, коли на кордоні нависає черговий бусурманин, якому українська Незалежність не до вподоби. Раніше у аких випадках з Хортиці чекали допомогу козацьких шабель, а нині тут черпають силу від незримого подиху нашої славної історії боротьби за Волю…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру