В український Севастополь прибули три кораблі NATO

Дата: 31.08.2013
Автор:

До порту Севастополя з візитом прибули кораблі зі складу 2-ї Постійно діючої військово-морської протимінної групи НАТО – про це “Козацькому краю” повідомили у РМЦ Міноборони України.

29 серпня, до порту Севастополя з візитом прибули кораблі зі складу 2-ї Постійно діючої військово-морської протимінної групи НАТО (SNMCMG2) – флагманський корабель “FGS Mosel” (ВМС ФРН), тральщик “FGS Rottweil” (ВМС ФРН) і тральщик “TCG Erdemli” (ВМС Туреччини). Візит відбувається у відповідності до Переліку заходів військового співробітництва Збройних Сил України на серпень-вересень 2013 року.

Планується, що у заходах програми візиту візьме участь делегація заступника командувача Морського компоненту НАТО “Нортвуд” віце-адмірала Крістіана Канова (ВМС Франції). Програма візиту також передбачає протокольні зустрічі, спілкування моряків прибулих кораблів з їхніми українськими колегами, проведення дружнього матчу з баскетболу, знайомство з визначними місцями Севастопольського регіону.

Під час протокольної зустрічі у штабі флоту відбувся обмін думками тимчасово виконуючого обов’язки командувача ВМС ЗС України віце-адмірала Сергія Єлісєєва з командуванням походу, який очолює командир 2-ї Постійно діючої військово-морської протимінної групи НАТО (SNMCMG2) капітан 2 рангу Маттіас Сайпель, щодо важливості розвитку дружніх стосунків між флотами різних країн світу задля зміцнення безпеки на морі.

Віце-адмірал Сергій Єлісєєв висловив готовність української сторони сприяти у питаннях організації дозвілля моряків та в усіх інших питаннях під час перебування у Севастополі.

У протокольній зустрічі також взяли участь ряд представників посольств в Україні.

Капітан 2 рангу Маттіас Сайпель подякував українським морякам за теплий прийом і наголосив, що особовий склад прибулих кораблів дуже радий нагоді відвідати таке історичне місто, як Севастополь.

Візит кораблів SNMCMG2 триватиме до 2 вересня

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру