Думка з Верховної Ради: якщо Росія не блефує, вона повинна прибрати свій флот з Криму

Дата: 31.08.2013
Автор:

Позбувшись іржавого чужого заліза, український Севастополь нарешті зможе стати чудовим курортним містом

Колишній міністр-”надзвичайник”, депутат Верховної Ради Віктор Балога вважає, що Росія повинна прибрати свій флот із Криму, якщо справді перестане вважати Україну стратегічним партнером. Про це він написав у Facebook, реагуючи на заяву радника президента РФ Сергія Глазьєва про те, що в разі підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом Україна перестане бути для Росії стратегічним партнером.
“Впевнений, в Україні будуть тільки раді, якщо північний сусід позбавить нас труднощів, пов’язаних зі статусом “стратегічного партнера”. Бо як мінімум останніх сто років він нам дуже дорого обходиться”, – написав Балога.

“І якщо Москва не блефує, то першим ділом потрібно забрати свою військову базу з території країни-нестратегічного партнера. Якщо ж вона Росії така дорога, то українській владі слід запропонувати перевести питання в суто ринкову площину”, – заявив депутат.

Балога визнав, що особисто йому ” більше подобається перший варіант”.

“Але, якщо говорити мовою цифр, то США платить своєму стратегічному партнеру Південній Кореї 12,6 млрд доларів за оренду більше ніж 20 тисяч гектарів землі. Чомусь не впевнений, що Росія зможе платити нам – своєму нестратегічному партнеру – аналогічну суму за майже 15 тисяч гектарів у Криму”, – наголосив він.

На думку Балоги, “Кремль боїться євроінтеграції України ще й тому, що європейські стандарти життя підійдуть впритул до кордону РФ”.

“А це означає, що на заході Росії від Брянська до Краснодара утвориться велика європейська дуга. Тобто територія, яка відчуватиме вплив ЄС, де громадяни та бізнес не бояться влади, а керівники держави є лише найманими працівниками, а не царями”, – вважає політик.

“А вплив від такого сусідства для Росії – набагато більша небезпека, ніж посилення опозиції чи навіть послаблення економіки. Такий сценарій уже не просто унеможливлює реставрацію імперії, а й ставить під загрозу існування сучасної політичної системи у самій Росії”, – вважає Балога.

Нагадаємо, Угоду про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі планують підписати у листопаді цього року на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

www.zaxid.net

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру