Позиція Євросоюзу: будь-який тиск Росії на Україну є неприпустимим!

Дата: 28.08.2013
Автор:

Європейський Комісар з розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле вважає неприйнятним будь-який зовнішній тиск на Україну у зв’язку з її прагненням підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

Про це він сказав після зустрічі вчора, 27 серпня, з секретарем Ради Національної Безпеки та Оборони України Андрієм Клюєвим, повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.

“Я ще раз наголосив на позиції ЄС, що будь-який зовнішній тиск на Україну, пов’язаний з її амбіцією підписати Угоду про асоціацію з ЄС, є неприйнятним”, – сказав Фюле.

За його словами, в цьому плані спостерігається активна діяльність Росії. Фюле зауважив, що зі сторони Москви лунають коментарі, що підписання Угоди про асоціацію і ЗВТ “викличе невідворотне пожорсткішання митних процедур для українських товарів, що завозяться до Росії”.

Однак, за його словами, ця Угода не заважає Україні розвивати конструктивні відносини з Євразійським митним союзом, “тією мірою, якою ці відносини спираються на принципи Світової організації торгівлі та не суперечать засадам глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі між ЄС та Україною”.

Фюле акцентував на тому, що товари ЄС, експортовані в Україну, не матимуть торгівельних преференцій, коли їх експортуватимуть з України до Росії. “А тому підписання угоди про вільну торгівлю з нами не може використовуватися як виправдання пожорсткішання митних процедур”, – зазначив він.

Угода про асоціацію має бути підписана на саміті у Вільнюсі в кінці листопада цього року.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру