10 причин їхати на “Бандерштат”

Дата: 31.07.2013
Автор:

Ігор Гузь - голова оргкомітету фестивалю опублікував допис “Десять аргументів, чому варто відвідати фестиваль «БАНДЕРШТАТ».

“3-4 серпня, вже сьомий рік поспіль на теренах Волинської області відбувається фестиваль українського опору «Бандерштат», що став візитівкою нашого краю. Краю, де зродилась Українська Повстанська Армія.

Очевидно більшість з тих, хто читає цей допис знає про фестиваль і має свою думку про це дійство. Але я хотів би переконати тих, хто сумнівається прийти/приїхати на фестиваль цього року і ось чому:

1. «Бандерштат» присвячений пам’яті Провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери, людині, котра стала символом національно-визвольних змагань українців. Вшановувати Героя України можна по-різному, та ми обрали саме такий сучасний підхід як фестиваль для української молоді. Якщо ти шануєш Героїв України – тоді приєднуйся!

2. Цього року оргкомітет прийняв рішення назвати наш фестиваль – фестивалем українського ОПОРУ. Ні для кого не секрет, що в Україні відбувається повзуча колонізація та системне знищення всього українства. Якщо ти усвідомлюєш небезпеку, яка нависла над країною і готовий до опору: культурного, громадського чи політичного – ми чекаємо тебе на фестивалі!

3. Цьогорічна музична фестивальна програма дуже насичена. Окрім хедлайнерів – гуртів Скрябін та Тартак, на головній сцені виступлять ще п’ятнадцять гуртів, зокрема із Східної України, а також наші білоруські друзі. Також під час нічної акустичної сцени можна буде почути ще з десяток чудових виконавців. Любиш українську музику? Приєднуйся!

4. Як і завжди окрім музичної програми у нас присутні гутірки з відомими людьми. Цього року на фестивалі побувають політики: Юрій Луценко, Микола Княжицький та Олесь Доній; журналісти Юрій Макаров, Мустафа Найєм, Роман Вінтонів та Наталка Тарасовська; історик Сергій Годлевськийветерани УПА; представники націоналістичних організацій Східної Європи. Також відбудеться презентація ініціативи «Наступна республіка» та збірки націоналістичної поезії «Голос крові», представлення тізеру фільму Михайла Іллєнка «Толока», фільму «Українська революція», а також фінал фестивалю соціальної відеореклами «Молодія». На фестиваль завітають організатори кампанії «Свободу Павліченкам», що борються за волю двох безневинних людей. Цікаво? Чекаємо!

5. Як і завжди на фестивалі присутня літературна сцена. Цього року її учасниками стануть понад 35 літераторів з цілої країни, а також з Білорусі. Окрім молодих поетів, цьогоріч до фестивалю приєднаються і «кити» волинської літератури.

6. Історична реконструкція. Цього року оргкомітет фестивалю організовує театралізоване військово-історичне дійство «Бій відділів УПА проти підрозділів німецького «Вермахту». Особливо для юних відвідувачів фестивалю, споглядання на реконструкцію бою відділів УПА з окупантами, справляє незабутнє враження. Одна справа книга, фільм чи просто розповідь, а інша справа – спроба перенести ті події у сьогоднішній час.

7. Цьогоріч у нас дуже багато спортивних заходів. Це і кубок фестивалю з міні-футболу, конкурс на кращого стрільця з луку, змагання з армреслінгу, рукопашного бою та ознайомче заняття з йоги. Всі тематичні заходи відбуваються під гаслом: «Спорт. Здоров’я. Націоналізм.».

8. Для молодих мам та дітей на території фестивалю буде діяти дитяче містечко. Всі бажаючі зможуть разом з дітьми навчитися робити ляльки-мотанки, ляльки з трав, виготовити найрізноманітніші фігури з повітряних кульок. Майстер-класи валяння з вовни та соломоплетіння навчать створювати неповторні речі. Розпис еко-торбинок стане у нагоді при розмальовуванні та декоруванні готових лляних сумочок.

9. В програмі фестивалю також передбачені лицарські боїтеатр вогню, зачіска-стрижка усім бажаючим в стилі «Джура»збір коштів на будівництво пам’ятника Степану Бандері у Луцьку, величезний флешмоб, що передбачає викладання з людських тіл «Тризубу», патріотичне татуювання та боді-арт. Також всі бажаючі зможуть відвідати село Новий Загорів, де у вересні 1943 року в Загорівському монастирі підрозділ УПА – на чолі з бунчужним Андрієм Марценюком «Береза» декілька днів тримала нерівний бій з військовими підрозділами «Вермахту» (у цьому монастирі був відзнятий прекрасний патріотичний відеокліп гурту «Тартак» – «Не кажучи нікому»). У неділю вранці відбудеться Служба Божа за участю священників Української Православної Церкви Київського Патріархату. Також усі бажаючі зможуть розміститись у наметову містечку, що буде знаходитись на території Парку ім. Лесі Українки (Іподром).

10. Але найголовніше на Бандерштаті – це його дух! Дух свободи та вірності своїм ідеалам, поваги до героїв Української Нації! Дух побратимства та патріотизму! «Дух, що тіло рве до бою, рве за поступ, щастя й волю!» (Іван Франко).

Вирішуйте і до зустрічі на Бандерштаті!

Слава Україні! 

 www.bandershtat.org.ua

Від “Козацького краю”: продовжуючи співпрацю у рамках інформаційного партнерства, редакція нашої газети відправляє на фестиваль журналістів для висвітлення цього заходу. Подробиці про фестиваль “Бандерштат” читайте вже наступного тижня на нашому сайті та у свіжому номері газети “Козацький край”/ Це буде №12 (54), який вийде друком 15 серпня – “Бандерштату” буде присвячено центральний, кольоровий розворот газети.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру