У Криму стало більше “чорних беретів” – морських піхотинців України

Дата: 30.07.2013
Автор:

У Феодосії, в батальйоні морської піхоти ВМС України більше 70 міцних молодих юнаків пройшли випробування вогнем, водою і перешкодами, та склали клятву морського піхотинця. Про це “Козацькому краю” повідомили у РМЦ Міноборони.

Захід був приурочений до Дня флоту України і зібрав численних глядачів з числа сімей військовослужбовців, школярів і молоді. Були запрошені і вихованці Республіканського дитячого будинку.

Хлопці з автоматами, у бронежилетах і касках з честю пройшли смугу морського піхотинця, психологічну смугу перешкод. Вони діяли спільно, дружною командою. У складі підрозділу воїни долали рови, заповнені водою, проходили задимлені будівлі, дерлися по канату, йшли в рукопаш, відпрацьовували тактичні дії в обороні.

Тимчасово виконуючий обов’язки командира батальйону морської піхоти майор Олександр Понятов задоволений поповненням:

– Нещодавно ці хлопці з честю пройшли міжнародні навчання “Сі Бриз – 2013”, а сьогодні усі отримали берети морського піхотинця. Але ж і смуга перешкод стала більш інтенсивною. Ми додали туди елемент буксирування автомобіля, ще більше заповнили рови водою і подовжили дистанцію по воді, по річці Байбуга. Також додали стрільби і вибухів, щоб наші хлопці більше могли відчути свою силу, – розповів офіцер.

Традиційно, до клятви морського піхотинця відповідально готується кожен новоприбулий у військову частину морський піхотинець і складає її десь за півроку. Цього разу з 70 чоловік – 58 матросів-контрактників, 7 офіцерів, 2 сержанти, 3 строковика.

Командир задоволений підготовкою хлопців: витримати такі навантаження зможе тілький справжній морський піхотинець.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру