У Черкасах планують встановлення пам’ятного знаку «Примирення борців за волю українського народу»

Дата: 29.07.2013
Автор:

Цими вихідними в Черкасах ініціативна група однодумців провела перше обговорення щодо встановлення пам’ятного знаку «Примирення борців за волю українського народу». Про це на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» написав голова комітету самоорганізації населення «Луначарський» Руслан Зоря.

«Сама ідея полягає в примиренні і об’єднанні людей, які мають різні погляди стосовно учасників визвольних війн, що відбувалися на території України. Козаки, вояки УНР, УПА, радянський солдат, холодноярці – всі, хто боровся за Батьківщину, за Україну заслуговують на пошану та вічну пам’ять нащадків», – вважає Руслан Зоря.

Зазначимо, що незважаючи на велику кількість черкащан, які відіграли значну роль у військових та політичних протистояннях, метою яких був захист існування українського народу, в Черкасах до цього моменту немає жодного пам’ятного знаку, який би вшановував пам’ять воїнів Холодного Яру, УПА чи армії УНР. На Черкащині таких пам’яток одиниці, пише видання «Кропива».

– Ми не хочемо створювати пам’ятник, який слугуватиме ще одним джерелом розбрату для людей, які по-різному ставляться до історії нашої держави. Ми хочемо, щоб в Черкасах було встановлено композицію, яка кожному нагадуватиме, що протистояння залишилося в минулому, а всі ті солдати різних армій та часів, які чесно виконували свій обов’язок захисту української землі, мають бути вшановані. А сучасникам це має бути нагадуванням про те, до яких наслідків може призвести подальше розколювання українського суспільства, – зазначає член ініціативної групи  відзначив Ігор Волошин.

Варто додати, що на цей момент ще немає єдиного та доконаного бачення, в якому вигляді має бути реалізовано проект, а сама ідея перебуває на стадії обговорення. Тому члени ініціативної групи запрошують черкащан долучатися до обговорення та реалізації ідеї. Найближчим часом буде організовано «круглий стіл» за участі істориків та скульпторів, які висловлять своє бачення реалізації проекту.

www.procherk.info

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру