Будуй свій завтрашній день з «Козацьким краєм»!

Дата: 08.07.2013
Автор:

У мусульман є така річ як «джихад». У нас в Україні не кожен правильно розуміє це слово – надивившись закордонних бойовиків, часто думають, що це виключно війна зі стріляниною. Насправді ж під джихадом мусульмани розуміють і паломництво до святих місць, і належне шанування своєї віри, історії, мови та культури, і пропагування своїх цінностей іншим народам…

У нас, православних нащадків козаків, колись було так само. Наші предки будували церкви, писали книги, а як треба – то й шаблю до рук брали. Таким чином, гнали ворога зі своєї землі – вірою, словом і зрештою зброєю, як інше не допомагало. Привчали поважати українську націю, яка несла благо друзям і смерть ворогам.

Липень – місяць, коли народився легендарний козак, якому судилося бути возведеним Церквою до лику Святих. Документально підтверджений факт: останній кошовий Запорозької Січі Петро Калнишевський жив у трьох століттях, бо народився наприкінці ХVII, а помер на початку ХІХ століття. Та маємо й інший факт, доведений вже свіжими подіями ХХІ століття: дух Великого Кошового досі живий і ніякими рамками століть це не обмежити, бо його діяння земні продовжилися у духовному впливі на сучасних українців. Тому і зведена нами в Холодному Яру козацька церква Петра Багатостраждального (Калнишевського). Цікаво, що коли освячував її Патріарх Філарет – про це писали газети не тільки всієї України, а й закордонні видання, включно зі «Свободою» – найстарішим україномовним виданням США, яке виходить друком з 1893 року.

Нещодавно рекордна кількість ЗМІ України (близько 20 видань) одночасно цитували й новину від “Козацького краю” про встановлення бюсту ватажкові Коліївщини Івану Гонті у Жаботині на Черкащині. Приємно констатувати, що нас цитують такі поважні інформаційні агентства та видання, як УНІАН, “Кореспондент”, “Українська правда” та інші.

На сьогодні інтернет-версія нашої газети має вже більше 64 тисяч відвідувань. Лідерами по кількості “заходів на сайт у виконанні співвітчизників” є місто Київ, Черкаська, Львівська, Харківська, Запорізька, Донецька, Дніпропетровська, Одеська, Тернопільська, Кіровоградська, Полтавська та Херсонська області. Найбільшу ж кількість відвідувачів з-за кордону нашому виданню дають США, Росія, Швеція, Німеччина, Великобританія, Польща, Канада, Італія, Іспанія, Франція, Чехія та Нідерланди.

Всього маємо відвідувачів вже з 97 країн світу та з усіх без винятку куточків України.

Редакція отримує все більше дописів від істориків, краєзнавців і просто патріотично налаштованих інтернет-блогерів. Звісно, ми не в змозі надрукувати їх усі в газеті, а деякі не підходять за форматом і нашому інтернет-виданню, проте ми щиро вдячні кожному за непідробний інтерес до «Козацького краю».

Водночас все частіше отримуємо пропозиції щодо співпраці з державними інституціями. На жаль, часто доводиться відмовляти, оскільки пропоновані матеріали майже всі мають елементи завуальованої іміджевої реклами чиновників-функціонерів. Винятком є практично регулярна публікація на сайті «Козацького краю» матеріалів від медіа-центру Міноборони України. Вважаємо, що навіть у найгірші часи кожен має дбати про оборону рубежів держави, боєздатність і патріотичну налаштованість її війська…

Маємо пропозиції і щодо участі у більш глобальних проектах. Зокрема, запрошені у якості інформаційного партнера чи не найвідомішим музично-патріотичним фестивалем України – «Бандерштатом», а спільно з вітчизняним «5 каналом» і латвійськими телевізійниками плануємо окремий медійний проект, про який розповімо Вам, шановні читачі, вже наступного місяця – у серпні.

У пошуках цікавих матеріалів ми співпрацюємо з науковцями-істориками в Україні, Росії, Польщі та інших країнах. Про результати цих пошуків Ви читатимете на наших сторінках вже восени нинішнього року.

Залишайтеся з нами – і Ви дізнаєтеся ще безліч цікавого з історії і сьогодення патріотичних починань в Україні. Передплачуйте газету “Козацький край” – і отримуйте багато ілюстроване видання, яке буде приємно читати самому і передати почитати друзям! Пропагуйте і самі нашу історію, нашу культуру і мову. Це – наш… ні, не джихад – це просто наш обов’язок перед пам’яттю предків – щоб не бути «славних прадідів великих правнуками поганими»…

Олег ОСТРОВСЬКИЙ, колонка редактора у газеті “Козацький край”, №10 (52) від 8 липня 2013 року.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру