Брати-письменники Капранови знімаються на Черкащині у фільмі Іллєнка за віршем Шевченка…

Дата: 07.07.2013
Автор:

У ці дні в Корсунь-Шевченківському режисер Михайло Іллєнко знімає національний кінофільм «Толока». В основі сюжету – вірш Тараса Шевченка «У тієї Катерини», у якому всього 67 рядків. Фільм має об’єднати 400 років української історії.

Катерину грає донька Михайла Іллєнка Іванна. Її колегами на знімальному майданчику є актори останньої стрічки режисера «Той, хто пройшов крізь вогонь». Так, українські письменники – брати Дмитро та Віталій Капранови, – які зіграли двох голів колгоспів у попередньому фільмі Іллєнка, тепер втілюють образи аж дванадцятьох Іванів.

– Ми граємо 12-ох Іванів – братів-близнюків, яких батько для зручності назвав Іванами, щоб не плутатися. Тому зйомки є комбінованими за участі ще 10 дублерів, яких знімають на загальних планах, щоб на екрані було нас 12, – розкривають «Прочерку» секрет залаштункового життя брати Капранови. – Ми вже бачили себе в 12-ох іпостасях. Це почали робити просто під час зйомки.

Брати-близнюки зізнаються: для фільму довелося вистригти собі оселедці.

– Тепер люди озираються ще більше, ніж раніше. А діти говорять, що ми хіпстери, – жартують Дмитро та Віталій.

У середу, 3 липня, брати Капранови були на знімальному майданчику вже о пів на п’яту ранку.

– Гримують і перевдягають одночасно десятки людей. Знімати почали ще о 6-ій, щойно стало видно. Щоправда, у першій половині дня заважав дощ, але ми ховалися під плівкою і співали пісень для підняття бойового духу. Для цього й взяли з собою кобзу, бо в фільмі ми – без пісень, – розповідають актори. – Настрибалися по камінню аж по саме нікуди. Човном переправлялися через Рось. Все масштабно.

Почали знімати фільм ще взимку на території музею національної архітектури й побуту Пирогове на Київщині.

Проект Михайла Іллєнка вже відібрано до участі в програмі Works-in-Progress міжнародного фестивалю в Карлових Варах, а також у програмі Works-in-Progress Одеського міжнародного кінофестивалю.

Виконавиця головної ролі Іванка Іллєнко та продюсер Пилип Іллєнко після презентації «Толоки» в програмі Works-in-Progress фестивалю в Карлових Варах

18 травня режисер Михайло Іллєнко та продюсер Пилип Іллєнко представили свій проект «Толока» в рамках презентації фільмів, що знаходяться у виробництві, в українському павільйоні на Канському міжнародному кінофестивалі.

На екранах стрічка з’явиться в березні наступного року – до 200-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Офіційний тізер фільму «Толока» можна переглянути ТУТ

www.procherk.info

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру