Красне слово на Калавурні

Дата: 01.07.2013
Автор:

Калавурня – це живописна місцина в Черкаському районі, між селами Геронимівка та Руська Поляна. Тут, серед лісової краси, з 28 по 30 червня відбувся літературний табір, який і дістав назву за місцем проведення – “Калавурня-2013″. 

Табір проводиться за ініціативою молодіжної громадської організації ФРІ (Фонд регіональних ініціатив), Літературного об’єднання ім. Василя Симоненка, Черкаського відділення НСПУ. Персонально хочу відзначити ініціаторів – подружжя Олену та Юрія Мяус, Оксану Галаєву, Валентину Коваленко.
З усієї України на “Калавурню” з’їхалася молодь, а це Київ, Івано-Франківськ, Харків, Черкащина, Полтавщина, Миколаїв. Головною тематикою роботи табора є проведення майстер-класів. Молодь могла взяти участь у творчих студіях від талановитих письменників Черкащини – Олександра Солодаря та лауреата “Коронації слова” Світлани Горбань. Також у  перший день надзвичайно цікавим був як теоретично так і практично майстер-клас з сценічної мови від актора Черкаського обласного академічного театру ляльок Юрія Мяуса та майстер-клас з основ фотомистецтва від молодого, проте надзвичайно обдарованого майстра світлини Катерини Михайленко. Раптовий дощ не завадив пізнавальній для молодого автора інтерактивній лекції з літературного менеджменту. Того ж вечора творче спілкування продовжилося біля вогнища.
Наступного дня майстер-класи проводять голова Черкаського відділення НСПУ Валентина Коваленко, секретар НСПУ Сергій Пантюк, Голова Фонду Тодося Осьмачки Володимир Ткаченко. Сам я був присутній на двох майстер-класах і прийшов до висновку, що молода парость української літератури вагомо поповнила свої знання про літературну творчість, про  надзвичайно важливу літературну роботу. До майстрів ручаями лилися запитання, зокрема, як відноситися до критики, як  конструювати сюжет, що є головним – духовне, філософське чи матеріальна частина твору тощо…
В перервах між запланованими заходами то тут то там чутно читання молодими і старшими авторами своїх творів – поетичних, прозових, завершених та тих, що в процесі створення.
Відверто скажу, що як для молодих, так і для старших трударів красного слова цей табір надасть наснаги, творчої енергії,  поповнить  духовно, фізично.
Ех, жалкую, що не присвятив життя літературі…

Назар ОБІДЗІНСЬКИЙ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру