У справі націоналістів, які пошкодили пам’ятник Леніну в Києві, винесено вирок

Дата: 19.06.2013
Автор:

Засуджені своєї провини не визнали, стверджуючи, що їхні дії були спрямовані на захист честі і гідності української нації.

Шевченківський районний суд Києва 19 червня визнав винними в хуліганстві п’ятьох націоналістів, які в 2009 році пошкодили кувалдою пам’ятник Леніну в центрі Києва.

Як повідомляє прес-служба ВО “Свобода”, Миколі Коханівському дали 3 роки обмеження волі з випробувальним терміном 2 роки, Олександру Задорожному, Андрію Тарасенку, Богдану Франту та Івану Срібному – по 2 роки обмеження волі з випробувальним терміном 2 роки.

Коментуючи рішення суду, адвокат націоналістів Сидір Кізін зазначив: “Ми категорично не згодні з таким вироком суду. Хлопці діяли виключно в рамках закону і виконували указ президента України. Ми будемо оскаржувати вирок в апеляційному суді”.

Напередодні в суді націоналісти виступили з останнім словом, зазначивши, що своєї провини не визнають, так як їх дії були спрямовані на захист честі і гідності української нації.

Як відомо, в ніч на 30 червня 2009 року п’ятеро активістів організацій “Конгрес українських націоналістів” і “Тризуб” ім. Степана Бандери відбили ніс і ліву руку в пам’ятника Леніну.

Щодо них порушили кримінальну справу, звинувативши у хуліганстві та пошкодженні пам’ятника національного значення. Пізніше суд зняв друге звинувачення, оскільки не знайшлося документів, що підтверджують національний статус пам’ятника, але звинувачення в хуліганстві залишив у силі.

За матеріалами: ZN.UA

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру