Вахтанг Кіпіані в “Історичній правді” спробує розкрити причину балачок про “фашизм”

Дата: 18.06.2013
Автор:

18 червня у черговій телепрограмі “Історична правда” ретельно аналізуватиме, чи є у нині чинної влади бодай найменші науково обґрунтовані причини звинувачувати неприхильних до владного курсу українців у намаганні “відродити фашистські тенденції”.

Зокрема, у розмові з завідувачем кафедри історії України Українського Католицького Університету Олександром Зайцевим ведучий програми Вахтанг Кіпіані заторкне такі аспекти цієї ідеологічно-політично-історичної проблематики:

- чому українські організації, які у 30-их роках чітко декларували профашистське спрямування, стрімко зійшли на маргінес політичних процесів?

- якими були причини у лідерів Організації Українських Націоналістів виключати з лав ОУН діячів, які позиціонували себе фашистами?

- для чого ідеологи українського націоналістичного підпілля відмежовувалися від ідей німецького гітлерівського нацизму?

- виходячи з яких саме аргументів, видатні представники ОУН ще в середині 40-их років  доводили спорідненість методик діяльності та ідеологічного підґрунтя гітлерівського Третього рейху і сталінського СРСР?

Іншою головною темою випуску “Історичної Правди” стане розмова про маловідому болючу сторінку минувшини нашої держави - примусове виселення десятків тисяч бойків у 1951 р. з їхніх рідних земель у Бескидах у степові райони Донеччини.

- на підставі яких формальних підстав українських бойків примусово перевезли у малопридатні для життя регіони УРСР?

- чому “переселенські квитки”, які видали насильно відселеним бойкам, унеможливили повернення українців на рідні землі?

- як уродженці Карпат у середовищі безнаціональної спільноти намагалися зберегти власну етнічну ідентифікацію та звичаї?

- чи є шанси на створення у Львові Музею Бойківської історії, експозиція якого могла б наочно повідати про багатство історії та культури і про трагедію однієї з гілок української нації?

“Історична правда з Вахтангом Кіпіані” – щовівторка о 22:00 на телеканалі ZIK.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру