На фестивалі «Зашків – земля героїв» відзначили: кількість патріотів в Україні щороку зростає

Дата: 17.06.2013
Автор:

Неподалік Львова у Зашкові відбувся щорічний національно-патріотичний фестиваль «Зашків – земля героїв». За словами організаторів, за три дні його відвідало кілька тисяч людей.

Як розповів один із організаторів Роман Брезіцький, першого фестивального дня, 14 червня, прибуло близько 2 тисяч осіб. Ще більше людей приїхало на другий день, коли мали виступати хедлайнери «Кому Вниз» та «Ot Vinta!».

«Ми активно працювали, щоб дотримати принципи фестивалю. Нас цікавить інтелектуальна музика. Хочемо згуртувати молодь і культурно-політичну еліту і не хочемо це перетворити у попсу», – зазначив Роман Брезіцький.

Комендант фестивалю Василь Молдован відзначив, що з кожним роком кількість свідомих людей, які приїздять на фестиваль «Зашків – земля героїв», збільшується.
«Практично жодної людини не було, яка б була у стані алкогольного сп’яніння, адже фестиваль є безалкогольним, і ми вимагали, щоб алкоголь не продавали. Крадіжок теж не було, люди приносили загублені речі до сцени», – розповів Василь Молдован.
Загалом на фестивалі було всього близько 20 правоохоронців. До того ж працювала і фестивальна охорона з числа активістів.
Увечері учасники “запалили” озеро, коли хлопці та дівчата із фестивального поля зі смолоскипами рушили до садиби Євгена Коновальця. Протягом дня дівчата в’язали вінки, а увечері запустили їх зі свічками в озеро.
Після цього відбулася драйвова українська вечірка.
Організатори також додали, що вперше за історію незалежної України та за історію фестивалю «Зашків – земля героїв» сюди прибув віце-спікер – Руслан Кошулинський, який разом з молоддю святкував день народження Євгена Коновальця.

www.galinfo.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру