Американський посол святкує у Херсоні… 225-річчя посвяти у козаки батька військово-морського флоту США

Дата: 16.06.2013
Автор:

Посол США відзначить у Херсоні 225-у річницю від дня посвячення у козаки героя Американської війни за незалежність і батька військово-морського флоту США Джона Пола Джонса.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомила у суботу голова правління Херсонської міської Асоціації журналістів “Південь” Світлана Смаль з посиланням на отриману нею інформацію від прес-служби посольства США в Україні.

“16 червня в Очакові і 17 червня у Херсоні за участі Посла США в Україні Джона Теффта відбудуться урочистості на відзначення важливої віхи в українсько-американських стосунках: 225-ї річниці від дня посвячення у козаки героя Американської війни за незалежність і батька військово-морського флоту США Джона Пола Джонса”, – йдеться у повідомленні.

Мешканцям та гостям Очакова і Херсона на цих урочистостях буде представлено хореографічну інсценізацію цієї події у постановці митців Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка. В інсценізації візьмуть участь козацькі організації Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Посол США звернеться до учасників заходів в Очакові та Херсоні із вітальним словом та презентує дві біографічні книжки про Джона Пола Джонса, перекладені українською мовою та видані в Україні.

В Очакові святкові заходи відбудуться 16 червня о 12.00 на центральній площі міста (проспект 50-річчя Жовтня). У Херсоні вони відбудуться 17 червня об 11.30 на набережній Парку Слави.

Як повідомляв Укрінформ, у січні поточного року посольство США в Україні через свого радника з питань преси, освіти і культури Еріка Джонсона запропонувало владі Херсона провести у місті заходи з вшанування національного героя США Джона Пола Джонса.

Джон Пол Джонс боровся за незалежність американських Сполучених Штатів, був одним із засновників військово-морського флоту США, засновником морської піхоти США, контр-адміралом флоту Російської імперії, учасником бойових дій у 1788 році під час війни проти Туреччини, бойові дії якої проходили на території нинішніх Херсонської та Миколаївської областей. Саме тоді українські козаки і прийняли урочисто у свої лави відважного американця…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру