Назвавши козаків і старшин УНР “фашистською нечистю”, невідомі жінки закликали викопувати їх з могил у Боярці

Дата: 14.06.2013
Автор:

Представник Благодійної ініціативи "Героїка" Андрій Ковальов намагається вияснити у жінок, які так і не назвалися, звідки у них прагнення наруги над могилами

13 червня шестеро жінок, які представились мешканками Боярки, відвідали цвинтар, на якому тривають роботи з упорядкування знищених поховань воїнів УНР.

“Невідомі намагались зібрати більшу кількість людей з числа перехожих, підбурюючи громадян до знищення пам’ятників бійцям Армії УНР. Однак перехожі до закликів “викопувати фашистьску нечисть з могил” ставились або негативно, або байдуже, – йдеться у повідомленні Благодійної ініціативи “Героїка”, надісланому на адресу “Козацького краю” -

Представники Благодійного фонду пропонували невдоволеним городянкам ознайомитись із історичною довідкою про Будаївський цвинтар, на якому поховано шестеро бійців Армії УНР. Зокрема кожній із співрозмовниць вручили виписки з метричної книги, де зазначено коли, де, і який священик поховав українських воїнів. Однак співрозмовниці відмовились читати документи Центрального державного історичного архіву України і лишились непохитними: “Ми тут давно живемо і ніколи не чули ні про яких петлюрівців. Це все вигадка. Комуністи цього цвинтаря не руйнували, його знищили німці під час бомбардування Боярки”.  Пані у зеленій сукні заявила, що петлюрівців треба викопувати з могил і вивозити геть на Західну Україну, бо вони (петлюрівці)  вбивали невинних людей. Наприклад, Симон Петлюра (застрелений вбивцею у 1926 році – ред.) начебто повісив рідну тітку нашої співрозмовниці, яка, з її слів після війни (тобто після 1945 року – ред.) працювала вчителькою на Галичині.

Невдоволені розпочали збір підписів до міського голови з вимогою ліквідувати поховання козаків та старшин Армії Української Народної Республіки”.

Благодійний фонд “Героїка” звертається до всіх, хто бажає зберегти українські військові поховання від наруги. Просимо взяти участь у чергуванні на кладовищі. Зголошуйтесь за телефоном: 093 725 67 45, Павло Подобєд.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру