Берегова оборона в Криму тренується робити “гичку” з чужих повітряних і наземних цілей

Дата: 13.06.2013
Автор:

 

У Криму на Ангарському полігоні тривають практичні заняття з водіння бойової техніки у складних умовах місцевості, – повідомляють “Козацькому краю”  в РМЦ Міноборони України.

Цими днями механіки-водії 36-ї окремої бригади берегової оборони на схилах Долгоруківської яйли відшліфовують майстерність з управління зенітними самохідними артилерійськими установками ЗСУ-2С6 “Тунгуска” та 122-мм самохідною гаубицею 2С1 “Гвоздика”.

Під керівництвом заступника командира бригади з озброєння підполковника Владислава Бредуна військовослужбовці гаубичного самохідного артилерійського дивізіону та зенітного ракетного артилерійського дивізіону на танкодромі опрацьовують наступні навчальні питання: виконання практичних вправ з водіння бойових машин, постановка машини в окоп і вихід з окопу, основа руху і правил водіння.

Мета занять спрямована на вдосконалення навичок водіння машин із максимально можливою швидкістю при правильному подоланні перешкод на місцевості, характерній місцю виконання навчально-бойових завдань.

Інтенсивні заняття також спрямовані на виховання у військовослужбовців відповідальності за ввірену їм техніку, а також вивчення та практичне дотримання заходів безпеки під час водіння.

Разом із визначеними курсом водіння бойових машин елементами, які ускладнюють виконання вправи, суворим екзаменатором для механіків-водіїв виступають кримські гірські дорогі, що додають складнощів та драйву під час проходження визначеного маршруту.

Слід зазначити, що ЗСУ-2С6 “Тунгуска” нещодавно прийнята на озброєння до 36-ї окремої бригади берегової оборони, що в Перевальному. Тож цими днями, разом із відпрацюванням нормативів, триває підготовка механіків-водіїв, в тому числі тих, хто нещодавно призваний на військову службу за контрактом.

За твердженням начальника бронетанкової служби 36-ї окремої бригади берегової оборони майора Володимира Куяна, лише подолавши щонайменше 90 кілометрів гірських доріг механіки-водії здобудуть необхідні навички задля виконання будь-яких поставлених задач. Для цього з ними сплановано заняття як у день, так і в ночі, за різних погодних умов.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру