Під час “спецоперації” в Італії українські військові перемогли солдатів 13 країн – у… музиці й танцях

Дата: 12.06.2013
Автор:

 

Артисти військово-музичного Центру Сухопутних військ Збройних Сил України – переможці міжнародного конкурсу військових оркестрів в італійському місті Джуліанова. Про це “Козацькому краю” повідомили в РМЦ Міноборони.

Колектив військових музик з Чернігова гідно представив нашу державу та став кращим з поміж 20-ти оркестрів з 14-ти країн світу. Виступ оркестру органічно доповнив балет музичного центру “Модерн”. Балетмейстер оркестру Наталія Новік отримала першу премію за кращу хореографію. Українські військові артисти підготували справжню шоу-програму, яка вразила журі і гостей міста.

– До закордонної поїздки наш колектив спеціально готував нові музичні номери та підбирав костюми, – повідомив начальник Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, Заслужений артист України підполковник Олександр Шевчук. – На суд італійської публіки ми представили унікальний синтез українського мелосу із сучасними доробками. Компіляція гімну України і гімну Євросоюзу під час виступу балету звучала органічно і фантастично, у цьому місці італійці не могли втриматися від бурхливих оплесків.

– Наші колеги, військові музиканти з інших країн, грають дуже потужно, якісно та акуратно. Але здебільшого ці виступи беземоційні. Ми ставимо себе на місце слухача і розуміємо, що це їм нецікаво. Як тільки ми починаємо грати, люди до нас ідуть, бо є енергетика. Особливо, коли є українська музика з цікавими ритмами, яка завжди з натхненням сприймається закордонною публікою. І це завжди спрацьовує, – поділився таємницею перемоги підполковник Олександр Шевчук.

Начальник військового оркестру майор Ігор Кішман додав, що не обійшлося без хвилювань. Члени журі звертали увагу на все, у тому числі на костюми і найменші деталі під час виступів.

– Було дуже приємно, що з різних міст Італії підтримати нас приїхало багато українців. Українську мову було чутно всюди, – сказав Ігор Кішман.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру