У Черкасах насміхаються над ідеєю поновлення пам’ятника Леніну і хочуть вшанування борців за Волю нації

Дата: 07.06.2013
Автор:

Черкаський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації «Молодий народний рух» спільно із фахівцями Агентства стратегічних досліджень провели опитування черкащан, одним із пунктів якого було питання відновлення у місті пам’ятника Леніну. Як відомо, це досі є «рожевою мрією» останніх прибічників «червоної ідеї» – більше того, було навіть винесене рішення суду, яке зобов’язує владу українського міста відновити з ламаних камінців знесеного більшовицького «вождя».
Представник Агентства стратегічних досліджень Володимир Присяжнюк та голова обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Молодий народний рух» Павло Прибіш поділилися з журналістами результатами досліджень.

Абсолютна більшість опитаних черкащан (55,7%) твердо відповіли, що відновлювати пам’ятник Леніну в місті не потрібно. Ще 11,7% черкащан вважають, що доцільніше кошти, закладені на пам’ятник (у майбутньому), витратити на важливіші проблеми: дороги, лікарні, пенсії, озеленення і «дірки в бюджеті». Ще 7,9 % респондентів хочуть, щоб було як є зараз або ж були встановлені пам’ятники: організатору козацтва Дашкевичу, Главі Директорії УНР Петлюрі, очільнику ОУН Бандері або краще вже Дарт Вейдеру з фільму «Зоряні війни», тільки не кумирові Петра Симоненка і купки комуністів. Вочевидь, піднята тема «поверненнявождя» викликає зворотну реакцію.
Навіть серед мізерної кількості прихильників відновлення пам’ятника Леніну на Соборній площі більше половини респондентів підтримують відновлення Леніна, але тільки десь подалі від центральної частини міста. Серед пропозицій встановлення пам’ятника найчастіше звучали такі: який-небудь парк або острів посеред Дніпра.
Заступник в.о. міського голови Павло Карась, не зважаючи на те, що його прямий начальник Віктор Білоусов — комуніст, у себе в кабінеті вже почепив на стіну портрет Степана Бандери. Відносно ж ідеї відновлення пам’ятника Леніну зазначив, що катові українського народу нема чого робити на площі Черкас. Натомість зазначив, що давно пора встановити у Черкасах пам’ятник братам Чучупакам, отаманам Холодноярської республіки, яка успішно боролася проти більшовиків або ж очільнику Коліївщини Максиму Залізняку…

Ігор АРТЕМЕНКО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру