У київському Музеї історії України відкрилася виставка печаток

Дата: 04.06.2013
Автор:

Куратори виставки зібрали понад 400 об’єктів. Найдавніша печатка має тисячу років – вона належала великому князеві київському – Святославу Ігоровичу. Більше того, це взагалі перша печатка у світі, принаймні знайдена на даний момент.  

До слова, участь в експозиції беруть 15 українських музеїв і 2 російських. У рамках виставки у Національному музеї історії України представлено примірники, які демонструють культурний і політичний розвиток України в розрізі різних періодів та епох і на різних етапах історичного розвитку.У ХХ столітті махновці зробили дуже креативну печатку, виготовлену на барабані нагана. Вона тут теж представлена… Ініціатором виставки виступив Олексій Шереметьєв.

Організатори зазначають: виставка цікава не тільки за своїм змістом, але і за виконанням. Вона оформлена за допомогою інтерактивних екранів, на яких зображені окремі екземпляри печаток. Відвідувач натисненням на екран може збільшити, розвернути зображення, знайти його опис. Тобто раритети представлені в музеї як в цифровому варіанті, так і в матеріальному оригіналі.

Виставка складена з п’яти тематико-експозиційних блоків, побудованих за хронологічним принципом. Тут можна побачити печатки часів Київської Русі, Литовсько-Польської доби, Імперського часу, козацьких часів, часів УНР, світових воєн, революцій, становлення СРСР. Абсолютну більшість печаток загалу представлено вперше.

www.newsradio.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру