Оголошено конкурс плакатів про Голодомоp

Дата: 30.05.2013
Автор:

До 80-х роковин Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору оголошує конкурс плакатів.

Мета конкурсу — створити нові символи пам’яті про Голодомор і популяризувати ті, що вже існують, повідомили організатори.

Участь у конкурсі можуть узяти художники, дизайнери, студенти спеціальних навчальних закладів, учні художніх шкіл та ін. Для цього необхідно підготувати серію з трьох і більше авторських ескізів плакатів із теми “Голодомор 1932-1933 років”.

Кожен ескіз має складатися з ілюстративної частини, тексту і пояснювальної записки, яка розкриває бачення автором проблеми Голодомору 1932-1933 років, а також роз’яснює значення символів, закладених автором в ілюстрацію.

“Ці плакати мають виконати роль символів, що закликають народ України завжди пам’ятати про Голодомор 1932-1933 років, уважно ставитися до складних сторінок власної історії, об’єднатися навколо спільної історичної пам’яті та зрозуміти, що трагедії, подібні до Голодомору 1932-1933 років, ніколи не повинні повторитися у будь-якій формі”, — зазначають організатори.

Роботи прийматимуться до 15 жовтня. Підведення підсумків та оголошення результатів відбудуться до Дня пам’яті жертв Голодомору у листопаді 2013 року. Переможці конкурсу будуть відзначені дипломами та заохочувальними грошовими преміями (1-е місце — 3 000 грн, 2-е місце — 2 000 грн, 3-є місце — 1 000 грн).

Оцінюватиме матеріали конкурсна комісія, до якої увійдуть авторитетні дослідники, науковці, історики та громадські діячі. За підсумками конкурсу проведуть виставку найкращих плакатів, а роботи переможців використають у серії плакатів соціальної реклами для розміщення в громадських місцях.

Детальніші умови участі та вимоги до робіт читайте за посиланням.

www.istpravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру