Російський “дипломат”, який дивиться на кримських татар як Йосип Сталін, захотів з українського Криму додому?!

Дата: 22.05.2013
Автор:

МЗС України викликало старшого радника посольства Росії в Україні, щоб висловити занепокоєння некоректними висловлюваннями генконсула РФ у Сімферополі на адресу кримськотатарського народу.

Про це повідомляється на офіційному сайті МЗС.

Представнику посольства Росії було наголошено, що кримськотатарське населення є невід’ємною складовою частиною багатонаціонального українського суспільства.

“До цього часу зберігає чинність угода з питань, пов’язаних з відновленням прав депортованих осіб, національних меншин і народів, підписана у Бішкеку 9 жовтня 1992 р. і ратифікована Росією, – йдеться в заяві. – Тому МЗС України виходить з того, що офіційна позиція РФ визначається положеннями зазначеної угоди, а не думкою російського консульського агента”.

МЗС України сподівається, що МЗС РФ та російська влада дадуть належну оцінку висловлюванням генконсула Владіміра Андрєєва – “як у частині артикуляції офіційної позиції Росії, так і корегування предмету його професійної діяльності”.

Як відомо, генконсул РФ у Сімферополі Владімір Андрєєв заявив, що кіно про депортацію кримськотатарського народу Сталіним у 1944 році “спотворює історію Великої вітчизняної війни”.

Андрєєв фактично виправдав депортацію, у сталінському стилі звинувативши кримськотатарський народ у “зраді” і співпраці з нацистами. При цьому він стверджував, що його слова – офіційна позиція РФ.

Перший заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров закликав владу України заявити про небажаність перебування Андрєєва на території України, назвавши висловлювання консула “фашиствуючими”.

Кримські татари планують 23 травня провести пікет протесту біля генерального консульства Росії в Сімферополі.

У 2010 році генеральний консул Росії у Львові Ґузєєв заявляв, що Україну “придумали австріяки”, щоб розділити “два братні народи”. Через кілька місяців його перевели з України.

www.istpravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру