Історичний клуб “Холодний Яр” обурений ставленням чиновників у Черкасах і на Чигиринщині до пропозиції вшанування борців за волю України

Дата: 22.05.2013
Автор:

Історичний клуб «Холодний Яр» висловив обурення з приводу того, як на Черкащині поставилися до пропозицій належного вшанування повстанців Холодного Яру у самому обласному центрі та в Головківці Чигиринського району.

З села, у якому свого часу розпочиналася холодноярська сторінка в біографії знаменитого старшини регулярного українського війська та повстанської Холодноярської Республіки, письменника Юрія Горліс-Горського, клуб отримав наступну відповідь-відписку: “Розглянувши клопотання президента Історичного клубу “Холодний Яр” Коваля Романа про встановлення перед Головківською сільською радою пам’ятника борцям за волю України, Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, сесія сільської ради вирішила:

1. Відмовити Історичному клубу “Холодний Яр” у встановленні пам’ятника борцям за волю України.
2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на комісію з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, побутового, торгівельного обслуговування та соціального захисту населення.
В. о. сільського голови Г. Д. Дарієнко”.

Прес-служба “Холодного Яру” резонно зауважує: “В офіційній відповіді не зазначено мотивів відмови та параграфу Закону України, на якому ґрунтується це ганебне рішення. І вже як фарс виглядає п. 2 цього рішення: покласти контроль за виконанням рішення на комісію з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, побутового, торгівельного обслуговування та соціального захисту населення. Що ж ця комісія збирається контролювати?! Те, що не відбулося?!”
З департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради відписалися не краще, ніж з села:

«Президенту Історичного клубу “Холодний Яр” Ковалю Р.

Шановний пане Романе!

Звернення Історичного клубу “Холодний Яр” щодо найменування двох вулиць міста Черкаси іменами братів Чучупаків та письменника Юрія Горліса-Горського розглянуто.
Повідомляємо Вам, що дане питання неодноразово виносилось на розгляд комісії з питань найменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів, інших споруд, розташованих на території міста, та встановлення пам’ятних знаків, меморіальних дощок у місті Черкаси, але підтримки членів комісії не находило та знімалося з порядку денного.
Директор департаменту І. В. Топчій
Виконавець – Чорномор».

І в цьому документі не зазначено мотивів відмови та параграфу Закону України, на якому ґрунтується відмова…

Підготував Ігор АРТЕМЕНКО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру