У Вінниці і Чернівцях розкажуть, як “вибити інформацію” з архівів КГБ

Дата: 20.05.2013
Автор:

Історики та експерти з доступу до архівів Центру досліджень визвольного руху проведуть у Вінниці та Чернівцях публічну лекцію на тему “Про що розповідають архіви КГБ?”.

У Вінниці експерт із доступу до архівів Центру досліджень визвольного руху Ігор Кулик розкаже про таємниці, що були десятиліттями закриті грифами секретності, про невідомі факти з історії України, як наше минуле приховували і як його фальшували.

У Чернівцях те ж саме зробить історик, старший науковий співробітник Національного музею-меморіалу “Тюрма на Лонцького” Ігор Дерев’яний.

Відкриття архівів комуністичних спецслужб в Україні стало унікальною можливістю для науковців усього світу подивитися на функціонування тоталітарного режиму зсередини, опираючись на його ж документи.

“Зараз завдяки цим архівам люди можуть знаходити інформацію про своїх репресованих родичів, історики мають можливість ґрунтовно досліджувати цей період, першими відкриваючи секрети найбільшої країни Європи з найменш вивченим минулим”, — каже Ігор Кулик.

Час і місце:

ВІННИЦЯ – 22 травня, середа, 18:00. Книгарня “Є” (вул. Соборна, 89).

ЧЕРНІВЦІ – 22 травня, середа, 11:30.  Історичний факультет історії ЧНУ імені Федьковича, ауд. 33 (вул. Кафедральна, 2).

Також на заходах відбудеться презентація довідника “Право на правду. Практичний порадник із доступу до архівів” та нещодавно запущеного Електронного архіву українського визвольного руху avr.org.ua.

Організатори: Центр досліджень визвольного руху та книгарня “Є” в рамках проекту “Знати як: розробка концепції забезпечення відкритого доступу до архівів карально-репресивних органів СРСР” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру