Колесніченку порадили оскаржити рапорти командування радянських партизанів про діяльність УПА

Дата: 11.05.2013
Автор:

Ініціатору законопроекту, в якому пропонується карати за героїзацію ОУН-УПА, народному депутату від Партії регіонів Вадиму Колесніченку порадили пред’явити претензії командирам радянських партизанських загонів.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив історик, професор Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Володимир Сергійчук.

Професор  Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Володимир Сергійчук

Зокрема, коментуючи законопроект Колесніченка “Про заборону реабілітації та героїзації осіб і організацій, що боролися проти антигітлерівської коаліції”, Сергійчук зазначив, що “регіонал” таким чином воює з мертвими.

“Думаю, що ця людина починає війну з мертвими. І з мертвими свідками з боку радянської влади. Бо тих, хто боровся з гітлерівцями, ми вважаємо героями. І тому, ось письмові свідчення комісара Ковпака — Семена Руднєва, де він написав, що націоналісти – “наши враги, но они бьют немцев”. Тобто націоналісти воюють з німцями. Значить, нехай тепер Колесніченко доводить, що неправий був Руднєв”, – наголосив історик.

Він також процитував ще одне донесення радянських партизанів.

“”Бульбовцы” ведут бои с немцами на правом берегу реки Случь, бандеровцы готовят нападение за рекой Буг, где немцы сейчас концентрируются”. Нехай пред’являє претензії командирові партизанського загону Шитову, який написав це донесення до Українського штабу партизанського руху”, – заявив Сергійчук.

“Хай також пред’являє претензії до заступника керівника Рівненського обласного партизанського штабу, який доповідає, що не радянські партизани у Рівному палили кінотеатри з німцями, а бандерівці”, – додав історик.

 Gazeta.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру