У Чорному морі неподалік Севастополя завершилася чергова активація корабельного з’єднання BLAСKSEAFOR

Дата: 24.04.2013
Автор:

Квітнева 2013 року активація корабельного з’єднання Чорноморської групи військово-морського співробітництва BLAСKSEAFOR, що тривала у Чорному морі з 5 квітня, добігла кінця. Як розповіли “Козацькому краю” у РМЦ Міноборони, 23 квітня  кораблі-учасники чергового розгортання, у тому числі морський тральщик ВМС ЗС України “Черкаси”, після завершення чотириденного візиту до порту Севастополя востаннє за цю активацію разом вийшли в море.

Неподалік зовнішнього рейду Севастополя проходженням кораблів у кільватерному однострої повз флагманський корабель – фрегат ВМС Туреччини “Хейбеліада” – було проведено традиційну церемонію прощання. Після цього кораблі вирушили до місць постійного базування.

Морський тральщик “Черкаси” під командуванням капітана 3 рангу Юрія Федаша під час участі в активації разом з кораблями з’єднання пройшов близько 1100 морських миль.  У період з 5 до 9 квітня корабель у складі BLAСKSEAFOR перебував з візитом у порту міста Варна (Болгарія), а з 12 до 16 квітня – у порту міста Констанца (Румунія). У ході двох морських фаз активації українські військові моряки разом з колегами з Болгарії, Грузії, Російської Федерації, Румунії і Туреччини провели низку навчань і тренувань, у тому числі з маневрування, буксирування, передачі вантажів на ходу, відбиття атаки швидкісної малорозмірної цілі, опитування та догляду суден, моніторингу та контролю судноплавства.

За інформацією начальника похідного штабу оперативного з’єднання кораблів капітана 2 рангу Віктора Марчишина (ВМС ЗС України), екіпаж українського корабля виконав усі поставлені перед завдання та отримав високу оцінку з боку командування BLAСKSEAFOR.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру