Ювілейний Світовий конгрес українців буде присвячено пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років

Дата: 21.04.2013
Автор:

Ювілейний X Світовий конгрес українців відбудеться 20-22 серпня 2013 року в Національному університеті “Львівська політехніка”.

Конгрес пройде під гаслом “Contra spem spero!” (“Без надії сподіваюсь”). Ці слова Лесі Українки відображають віру двадцятимільйонної української діаспори в краще майбутнє української держави, незважаючи на серйозні сучасні виклики, наголошується на сайті конгресу.

У роботі X Світового конгресу українців візьмуть участь делегати складових організацій СКУ, які сьогодні діють у 33-х країнах світу, і представники організацій ще з 14 країн, з якими СКУ підтримує зв’язки, а також широку українську громадськість з України та діаспори.

“X Світовий конгрес українців присвячується пам’яті  жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років у його 80-річчя. І тому 20 серпня 2013 року, після завершення Першої пленарної сесії, біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбудеться церемонія пам’яті мільйонів жертв Голодомору. Після цього у Львівському національному академічному театрі опери і балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться урочисте відкриття X Світового конгресу українців”, – наголошується на сайті.

Також повідомляється, що протягом триденної зустрічі делегати X Світового конгресу українців підсумують роботу СКУ за 2008-2013 рр., обговорять актуальні для українського співтовариства питання, зокрема, і під час тематичних сесій: “Євроінтеграція України”, “Світове українство” і “80-річчя Голодомору”, і окреслять шлях діяльності на наступний п’ятирічний термін. В останній день X конгресу, 22 серпня 2013, буде обрано новий склад керівних органів СКУ. 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру