В інституті СНД визнали, що російська мова створена в Україні

Дата: 17.04.2013
Автор:

Перший на Русі словник - "Лексис" Лаврентія Зизанія (1596 рік). Ліворуч - книжні церковнослов'янські (нині російські) слова, праворуч - живі руські (українські)

Про це в інтерв’ю ”Главкому” заявив російський політолог, який курує український напрямок в Інституті країн СНД, Владімір Жаріхін.
“Вона [російська мова], між іншим, прийшла в наші російські палестини якраз із Києва - тобто з України в Росію”, – заявив Жаріхін.
За словами політолога, справедливіше буде “називати російську мову українською, а українську — западенською”.

“І ми в Росії погодимося, що розмовляємо справжньою українською мовою, тому що історично це дійсно так “, – підкреслив Жаріхін.

Як відомо, “батьками” сучасної російської мови росіяни вважають українців Мелетія Смотрицького і Лаврентія Зизанія, які були авторами перших церковнослов’янських граматик.
“Історична правда” вітає той факт, що росіяни повертаються до своїх українських витоків. Тільки пану Жаріхіну варто підучити матчастину – в основу сучасної української ліг не “западенський”, а наддніпрянський варіант живого народного мовлення Русі-України.

У грудні 2010 року генконсул РФ у Львові заявляв, що на Галичині не було української мови, а її у XX-му сторіччі принесли комуністи.

www.istpravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру