Українських миротворців у Косово нагородили медалями НАТО

Дата: 17.04.2013
Автор:

Українських миротворців зі складу національного контингенту 16-ї ротації в Косово нагородили медалями НАТО “За службу миру”.
Українські військовослужбовці, які виконують миротворчі завдання у складі багатонаціональної бойової групи “East” сил КФОР, взяли участь у “Параді медалей” – урочистому заході з нагоди завершення місії 16-ї ротації національного контингенту в Косово. У церемонії взяли участь керівники та представники національних контингентів.
Після перегляду презентації про Україну та її Збройні Сили командир національного контингенту 16-ї ротації підполковник Ілля Федоренко висловив вдячність командуванню багатонаціональної бойової групи “East” за підтримку, взаєморозуміння і високу оцінку.
– Вручення нагород від Північноатлантичного альянсу є свідченням визнання професіоналізму українських миротворців на світовому рівні, – наголосив командир національного контингенту 16-ї ротації. Також він підкреслив, що за рік перебування на території Косово військовослужбовці національного контингенту 16-ї ротації виконали 1226 різноманітних бойових завдань, під час яких демонстрували кращі людські та професійні якості. Від себе особисто він подякував усім за сумлінну службу, побажав усіх благ та нагородив кращих грамотами й іншими відзнаками.
Вручаючи нагороди українським військовослужбовцям, полковник Веймон Сторі подякував підполковнику Іллі Федоренку за якісне виконання особовим складом поставлених завдань.
– Сили КФОР покликані забезпечувати стабільність у краї, і значний внесок у цей процес своєю самовідданою службою зробили українські військові, – зазначив він.
Також у вітальному слові полковник Веймон Сторі неодноразово акцентував на тому, що для нього було великою честю командувати добре тренованим і злагодженим військовим підрозділом, і додав, що ніколи не хотів би опинитися з цими військовослужбовцями на різних сторонах барикад. Окремо командиром БнБГ “East” були відзначені старшина Андрій Квасов – за відмінну роботу при виконанні обов’язків офіцера зв’язку, та солдат Валерій Сазонов, як кращий солдат багатонаціональної бойової групи у березні.
Командир передового командного пункту багатонаціональної бойової групи “East” підполковник Роберт Каразерс, якому були тактично підпорядковані українські спеціальні взводи під час виконання завдань на півночі Косово, підсумував усе раніше сказане:
– Ви просто “круті”! Я вперше зустрічаю таких військовослужбовців, у яких я був впевнений завжди. Мені було дуже приємно було з вами служити!
Завершуючи урочисту церемонію, командир національного контингенту 16-ї ротації підполковник Ілля Федоренко подарував на згадку полковнику Веймону Сторі картину, намальовану одним із військовослужбовців 79-ї окремої аеромобільної бригади, а підполковнику Роберту Каразерсу – пам’ятну відзнаку Міністерства оборони України.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру