Археологи України і Польщі разом шукатимуть могилу князя Данила Галицького

Дата: 13.04.2013
Автор:

Українські та польські археологи вже найближчим часом почнуть пошук могили великого князя Данила Галицького.

“Археологічні роботи проекту, який називається “Пошук та ідентифікація собору Успіння Богородиці, побудованого Данилом Галицьким у місті Холм”, планується почати вже наступного тижня. Дослідження проводитимуться протягом 2013-2017 років. Від української сторони у них візьмуть участь 10 фахівців. Серед них, за словами керівника експедиції з української сторони професора Миколи Бевза, археологи, архітектори, історики архітектури, антрополог і фахівець з консервації”, – зазначається в публікації.

Про початок досліджень у соборі міста Холм, де згідно з древніми письмовими свідченнями знаходиться усипальня великого князя Данила Галицького, домовилися Фонд Порошенка та Інститут археології Польської академії наук.

Дослідження проводитимуться у трьох місцях: всередині собору, на прилеглій до нього місцевості та на території церковного цвинтаря, де були знайдені підземні тунелі. Перші результати археологічних досліджень буде представлено до 750-річчя з дня поховання Данила Галицького, ця дата відзначатиметься 2014 року.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру