Українські Військово-Повітряні Сили одночасно з підготовкою нових пілотів вдоскононалюють бойові навички у Ліберії, Конго та спільно з Данією – в Арктиці

Дата: 11.04.2013
Автор:

 

***Про всі новини з життя ВПС України “Козацькому краю” регулярно повідомляють з РМЦ Міноборони***

Випускники Харківського університету ПС ім. Кожедуба приступили до практичних польотів

Понад 70 курсантів-випускників льотного факультету Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХУПС) приступили до виконання перших ознайомчих польотів після тривалої перерви.

Практичний вишкіл майбутніх офіцерів відбувається у рамках цьогорічної льотної практики на аеродромі 203-ї навчально-авіаційної бригади, що в Чугуєві.

Протягом наступних двох місяців майбутні офіцери виконуватимуть польотні завдання. Після цього їх допустять до виконання самостійних польотів.

За словами заступника командира бригади підполковника В’ячеслава Глазунова, курсанти прибули на аеродром з хорошим рівнем теоретичних знань, що підтвердилося високими показниками курсантів під час виконання польотних завдань.

Наразі на аеродромі 203-ї навчально-авіаційної бригади готуються до виконання практичних польотів й курсанти 4-го курсу, які навчаються на військово-транспортному літаку Ан-26Ш та курсанти-штурмани.

 Успішно триває українсько-датська операція «Північний сокіл – 2013»

Другий тиждень продовжується спільна українсько-датська операція «Північний сокіл – 2013» з перевезення пального з авіабази ВПС США «Туле» на датську полярну станцію «Норд» військово-транспортним літаком Іл-76МД Повітряних Сил ЗС України.

Станом на 10 квітня від початку операції з аеродрому «Туле» вже здійснено 5 місій, під час яких було перевезено 20 тонн вантажу, у внутрішніх баках літака та встановлених спеціальних цистернах  перевезено 144 528 літрів пального.

На острові Гренландія українські військові льотчики виконують завдання у важких кліматичних умовах Арктики – при температурі повітря до -50 градусів і при швидкості вітру до 15-20 метрів за секунду, а також за відсутності наземних радіотехнічних засобів навігації та запасних аеродромів.

Спільна українсько-датська операція «Північний сокіл – 2013» відбувається протягом квітня поточного року. В рамках її проведення військово-транспортним літаком Іл-76МД Повітряних Сил ЗС України планується перевезти понад 500 тисяч літрів пального та інший вантаж з авіабази ВПС США «Туле» на датську полярну станцію «Норд» на острові Гренландія.

Українські вертолітники в африканській Ліберії удосконалюють вогневу підготовку разом з пакистанцями

Військовослужбовці 56-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН у Ліберії, де командиром військовий льотчик першого класу полковник Петро Пліс, здійснивши на автомобілях 100-кілометровий марш, прибули на стрільбище 9-го батальйону пакистанського контингенту.

На навчальній базі провели практичні заняття з вогневої підготовки підрозділів українського контингенту.

– У ході заняття особовий склад вдосконалив основні прийоми поводження зі зброєю та навички ведення прицільної та швидкісної стрільби, що підвищує ефективність підготовки, психологічну стійкість військовослужбовців, – зазначив начальник штабу 56-го окремого вертолітного загону підполковник Андрій Козлов.

Серед кращих стрільців відзначені старший лейтенант Роман Білобрюхов, старші сержанти Костянтин Іхсанов та Віктор Кітовський, старші солдати Віктор Гуляка та Сергій Марчук.

Випробувати свою майстерність та вразити мішень з АКС-74 та ПМ спробували і офіцери бойового управління пакистанського підрозділу.

На Херсонщині розпочалася підготовка вертолітників наступної ротації у Конго

На базі 11-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ ЗС України, що під Херсоном, розпочалися збори з підготовки особового складу наступної ротації 18-го окремого вертолітного загону у Демократичній Республіці Конго.

Керівником заходу призначено тимчасово виконуючого обов’язки 11 окремої бригади армійської авіації підполковника Мухамада Буланбієва. Основним завданням зборів є удосконалення навичок пілотів, інженерно-технічного персоналу, а також військовослужбовців підрозділів забезпечення до виконання своїх функціональних обов’язків. Це означає, що під час зборів вертолітники будуть відпрацьовувати весь спектр завдань, які можуть виникнути під час перебування в далекій африканській країні.

Стосується це не тільки управління ґвинтокрилами в простих та складних метеоумовах, але і в бойовому застосуванні штатної зброї. Окремим завданням буде підготовка спеціалістів пошуково-рятувальної служби під час виконання відповідних операцій.

За словами керівника зборів підполковника Мухамада Буланбієва, під час заходу важливий акцент буде зроблено на дотриманні особовим складом усіх заходів безпеки під час виконання миротворчих завдань.

Збори триватимуть майже три тижні і завершаться наприкінці квітня сертифікацією, під час якої представники ООН будуть перевіряти готовність особового складу до виконання завдань за призначенням.

Військово-транспортні вертольоти модернізуватимуть українські підприємства

На Запорізькому акціонерному товаристві “Мотор Січ” пройшло засідання військових експертів та представників військово-промислового комплексу з питань модернізації військово-транспортних вертольотів Мі-8Т, які стоять на озброєнні вітчизняних Збройних Сил.

Роботу експертної комісії очолив заступник директора Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України з наукової роботи полковник Володимир Башинський.

Комісія постановила зарахувати проведені у минулому році військовими і цивільними фахівцями сертифікаційні випробування вертольоту Мі-8МСБ, модифікованого “Мотор Січ”, за попередні льотно-конструкторські випробування в інтересах вітчизняного оборонного відомства.

Нагадаємо, що минулого року Державною авіаційною службою Міністерства інфраструктури та транспорту України успішно сертифіковано для серійного виробництва модернізований вертоліт Мі-8МСБ.

Льотні випробування було проведено спільно з військовими випробувачами Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України. Найбільш досвідчені фахівці саме цієї унікальної установи складають основу експертного центру Державної авіаційної служби Міністерства інфраструктури і транспорту України. Після успішних випробувань в інтересах цивільної авіації за аналогічною тематикою відкрито дослідно-конструкторську роботу ДКР “Джміль” в оборонному відомстві країни.

Експертна комісія всебічно вивчила повноту та достатність проведених випробувань – як вертольота в цілому, так і  його нових складових частин – унікальних двигунів вітчизняного виробництва, системи бортової реєстрації параметрів польоту та аварійного радіомаяка.

– Комісія зробила висновок, що вертоліт Мі-8МСБ з новими двигунами може бути пред’явлений на державні випробування в рамках ДКР “Джміль”. За результатами роботи підписано відповідні документи, – повідомив полковник Володимир Башинський.

Таким чином українське оборонне відомство впритул наблизилося до державних випробувань модернізованого Мі-8Т (Мі-8МСБ) та двигунів саме для військових. Очікується, що випробування розпочнуться вже цього року.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру