В Івано-Франківську мають намір зібрати пам’ятники трьох вождів ОУН

Дата: 06.04.2013
Автор:

В Івано-Франківську встановлять пам’ятник одному з лідерів ОУН Андрію Мельнику. Повідомляється, що робоча група зі спорудження пам’ятника під головуванням секретаря міськради Миколи Вітенко на засіданні в п’ятницю, 5 квітня вирішила поставити монумент на вулиці, названій ім’ям лідера ОУН.

Також було розглянуто два запропонованих макета пам’ятника, але, як зазначають у міськраді, “остаточного рішення щодо них не прийнято”.

Відзначається, що згодом робоча група підготує для оцінки міськвиконкому проект рішення про зведення пам’ятника Мельнику та оголошення конкурсу на кращу його модель.

“Реалізувавши цю ідею, наше місто має шанс стати першим в Україні, в якому будуть пам’ятники трьом засновникам ОУН – Євгену Коновальцю, Степану Бандері та Андрію Мельнику”, – підкреслюють у міськраді.

Нагадаємо, що 21 жовтня минулого року в Івано-Франківську з нагоди 70-річчя УПА відкрили монумент засновникові і голові Проводу ОУН Євгену Коновальцю. Крім того, 1 січня 2009 року до 100-річчя з дня народження в Івано-Франківську був зведений меморіальний комплекс і пам’ятник лідеру ОУН Степану Бандері на Європейській площі.

 Таїсія СТЕЦЕНКО, Корреспондент.net

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру