На прохання ООН українські ЗС перекидають авіагрупу бойових гелікоптерів до Кот-д’Івуару

Дата: 28.03.2013
Автор:

Базовий табір 56-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН у Ліберії, де командиром військовий льотчик першого класу полковник Петро Пліс, з робочою поїздкою відвідав новопризначений заступник командувача сил Місії ООН у цій африканській країні бригадний генерал Алі Сабір. Про це редакції “Козацького краю” повідомили у Центральному регіональному медіа-центрі Міноборони.

Бригадний генерал прибув до дислокації українських миротворців із метою познайомитися з керівним складом загону та оглянути умови життєдіяльності загону. У ході візиту пройшов брифінг, під час якого заступник командувача сил ООН заслухав доповіді офіцерів про стан авіаційної та спеціальної техніки, спроможність до виконання завдань за призначенням.
Протягом усіх 18 ротацій перебування в Ліберії особовий склад 56-го окремого вертолітного загону робить величезний внесок у стабілізаційні процеси та підтримку миру не тільки в цій, а й в сусідніх державах, — наголосив Алі Сабір.
Цікавило бригадного генерала і питання підготовки групи до передислокації в Кот-д’Івуар.
- До відправки попередньо підготовлено три вертольоти Мі-24 та близько 40 військовослужбовців зі складу 56-го окремого вертолітного загону Місії ООН у Ліберії, — зазначив полковник Петро Пліс. — Як тільки завершиться облаштування базового табору і аеродрому поблизу населеного пункту Ман в Республіці Кот-д’Івуар, та буде отримано відповідний наказ, туди буде введено авіаційну групу.

Довідка “Козацького краю”:

Українські десантники в Косово

Починаючи з 1992 року, у військових операціях Миротворчих місій взяло участь понад 37 000 українських військовослужбовців, 50 з них — загинуло. Також слід відмітити, що до набуття Незалежності, українці брали участь у миротворчих операціях ООН від СРСР. Хоча, зазвичай, цих громадян України, не зараховують до офіційної статистики, на відміну від інших країн СНД.

Найбільше українських солдатів і офіцерів в часи Незалежності забезпечувало мир і порядок в Іраці та Югославії. Чудово зарекомендували себе також в Грузії, Таджикистані, Косово, Македонії, Боснії і Герцеговині, хорватській Славонії, Анголі, Гватемалі, Лівані, Афганістані, Сьєрра-Леоне, Кувейті, Ефіопії та Еритреї.
Наразі Збройні сили України беруть участь у трьох миротворчих операціях — у Конго, Ліберії та  Кот-д’Івуарі.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру