На Тернопільщині й Рівненщині пройде найбільша в Україні спортивно-патріотична гра

Дата: 23.03.2013
Автор:

Найбільшу в Україні спортивно-патріотичну теренову гру “Гурби-2013″ цьогоріч проведуть з 28 квітня до 1 травня. Організатори чекають понад трьох сотень учасників з різних куточків України. Тільки з Тернопільщини буде більше сотні охочих.

Гра “Гурби-2013″ триватиме у лісах на півдні Рівненської та півночі Тернопільської областей (де колись розгорнулися найбільші битви УПА проти військ НВКД – а цим подіям і присвячена гра). Наразі ще можна зголоситися до участі.
- Бої будуть відбуватись і в день і в ночі. За будь-якої погоди, – розповідає співорганізатор гри Василь Мудло. – Гра вже проходить не перший рік, тому траплялись різні ситуації – ми грали і в гарну погоду, і під час зливи. Часу на сон в учасників не буде. Тому наметами користуватись не можна. Дозволено брати із собою спальник. Про харчування треба подбати самостійно.

Учасників гри поділять на дві команди-курені по 150 чоловік. Кожен курінь поділять на сотні, сотні – на чоти, чоти – на рої. Усе, як і в УПА, пояснює Василь Мудло. Особливість цьогорічної гри у тому, що один з куренів буде майже повністю складатись з учасників з Тернопільщини. В іншому будуть представники з усієї країни. Також буде ще одна команда – “Диверсанти”. До її складу увійдуть хлопці, які вже грали мінімум двічі. Їх буде приблизно 30 чоловік. Усі вони змагаються між собою за прапори та за кількість “вбитих” гравців суперника, чим будуть заробляти бали. За цими результатами визначать переможців.

Гра буде проходити на території площею 24 кілометри квадратних. Організатори наголошують, що кожна з команд мусить суворо дотримуватися правил чесної гри. Прояви негідної поведінки під час її проведення можуть каратися дискваліфікацією гравця, що завинив. Пияцтво тут також різко засуджують, наголошує Василь Мудло. За дотриманням правил стежать спостерігачі, основні суддівські функції здійснює Рада Вищих Спостерігачів.

- За умовами гри учасники мусять бути обов’язково повнолітні, – розповідає Василь Мудло. – Наразі вже зголосились 100 чоловік, з яких 60 – з Тернопільщини. Заявки на участь у грі ми будемо приймати до 22 квітня. Участь буде коштувати 50 гривень – у цю суму входить і проїзд з Тернополя та інших міст.

Щодо реєстрації можна звертатись за телефонами: 0-68-100-27-80 і 0-98-644-33-51. Організаторами цієї гри є громадська організація Молодіжний Націоналістичний Конгрес.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру