Український журналіст став лауреатом премії “Вільна преса Східної Європи”

Дата: 19.03.2013
Автор:

Журналіст «Української правди» Сергій Лещенко став лауреатом премії «Вільна преса Східної Європи-2013», яка вручається журналістам і мас-медіа Росії, Білорусі, України, Азербайджану і Вірменії. Про це йдеться в повідомленні організаторів премії.

Таке рішення прийняло міжнародне журі у складі Фалька Бомсдорфа (Мюнхен), Йо Грьобеля (Берлін), Ґро Хольма (Осло), Штефані Шиффер (Берлін), Тео Зоммера (Гамбург), Вібеке Шперлінг (Осло, Копенгаген), Міхаеля Туманна (Стамбул) і Рейнхарда Фезера (Франкфурт-на-Майні).
Загальний грошовий фонд премії цього року становить 70 тис. євро. Церемонія нагородження лауреатів відбудеться в Норвезькому нобелівському інституті в Осло 20 червня 2013 року.
Премія імені Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи» вручається щорічно, починаючи з 2000 року, журналістам та засобам масової інформації за їхню якість, професіоналізм і громадянську мужність. Премія спрямована на заохочення тих журналістів, які, незважаючи на офіційні тиск і економічні труднощі, кидають виклик цензурі у всіх її проявах, у тому числі й самоцензурі. З 2004 року премію вручає німецький фонд «Цайт-Штіфтунг» імені Ебелін і Герда Буцеріуса (Zeit-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius) у співпраці з норвезьким фондом «Вільне слово» (Institusjonen Fritt Ord), який вручає премію «Вільна преса Росії».

Нагадаємо, від України у 2011 році лауреатом премії «Вільна преса Східної Європи» стала шеф-редактор «Телекритики» Наталія Лигачова, у 2012 році – журнал «Український тиждень».

Сергій Лещенко

Сергій Лещенко (1980) є одним з найкращих журналістів-розслідувачів в Україні. Пише для інтернет-видання «Українська правда», де є також редактором. Лещенко є одним з найактивніших блогерів у своєму виданні. Пише детальні матеріали про корупцію серед владних еліт. Під час підготовки до Євро-2012 написав серію критичних статей про те, хто виграв контракти і що заробив на цьому. Як журналіст він неупереджений і надає перевагу об’єктивному опису. Має розуміння політичної ситуації в Україні і підтримує необхідну дистанцію від влади й опозиції. Сергія Лещенка номінувала Хайке Дьорренбехер, голова Німецького товариства східноєвропейських досліджень у Берліні.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру