На міжнародній туристичній виставці в Берліні Черкащина заявила про себе, як про колиску козаччини і батьківщину Шевченка

Дата: 17.03.2013
Автор:

Український стенд, до роботи якого долучилися й Черкаси, посів п’яте місце на найбільшій міжнародній туристичній виставці «ІТВ-2013», що відбулася 6-10 березня в Берліні. Протягом виставки туристи з усього світу цікавилися відпочинком у Черкасах та залюбки брали участь у конкурсах, щоби виграти оригінальні черкаські сувеніри й подарунки.

«На цій виставці Черкаси вперше так яскраво засяяли на міжнародній арені,– радісно повідомляє Світлана Неухацька, директор Туристично-інформаційного центру міста. – Нам вдалося не лише привернути увагу закордонних туристів, але й зацікавити їх відпочинком у місті, зокрема рекреаційними можливостями Черкаського моря та Черкаського бору, а також постаттю геніального митця Тараса Шевченка, чий 200-річний ювілей ми святкуватимемо в 2014 році».

П’ята сходинка в рейтингу стендів країн – це найвищий результат за всю історію участі України в «ІТВ». Минулого року держава посіла дев’яте місце серед 67 країн-учасниць, а позаминулого року досягла шостої позиції. Компетентне журі враховувало якість комунікації, заходи, дизайн і діапазон послуг. Найкращим цьогоріч визнано екзотичний туристичний стенд Абу-Дабі.

«Спеціально для виставки колектив Туристично-інформаційного центру Черкас підготував низку рекламних каталогів і буклетів, виконаних у стилі туристичного бренду міста, – розповідає Наталія Ляпкало, менеджер із туризму ТІЦу. – Туристи мали змогу побачити професійні світлини Черкас і переглянути найсвіжіші пропозиції екскурсій і турів Черкащиною. Відвідувачів дивувала краса нашого краю, адже це земля унікальних природних багатств, колиска козаччини і батьківщина народного героя України – Тараса Шевченка».

Кожного дня 11 українських міст-учасників виставки «ІТВ-2013» демонстрували туристам відеоролики та пропонували оригінальні конкурси. 10 березня, в останній день виставки, була черга Черкас проводити розважальну програму на спеціальному майданчику, що розташовувався посередині українського стенду. Туристи, які відвідали виставку, з великим азартом і захватом долучилися до конкурсів, отримавши незабутні враження.

«Ми підготували унікальні призи, за які змагалися відвідувачі виставки, – говорить Ірина Удод, директор департаменту економіки та розвитку Черкаського міськвиконкому, – Було кумедно спостерігати, як туристи з усього світу ласо задивлялися на запашний коровай та з цікавістю розглядали унікальне видання вірша Тараса Шевченка «Заповіт», перекладеного 41 мовою. Ну, і звичайно, не обійшлося без розіграшу пляшки славнозвісної української горілки».

Кожен охочий мав змогу відчути себе справжнім черкасцем. Туристам пропонували слайди зі світлинами різноманітних визначних місць, а вони мали вгадати, на якому фото зображено черкаські пам’ятки. Наприклад, статую Матері-Вітчизни, що на Пагорбі Слави, відвідувачі мали впізнати серед зображень нью-йоркської Статуї Свободи та волгоградського пам’ятника «Родина-Мать зовёт» Портрет Тараса Шевченка розташовувався поруч із зображеннями геніїв німецької культури – Йоганна Вольфганга Гете і Йоганна Себастіяна Баха.

Елементарні для будь-якого черкасця запитання виявилися непростими завданнями для відвідувачів виставки, адже Україна і зокрема Черкащина досі залишаються нерозкритою таємницею туристичної Європи. Та врешті призи знайшли своїх господарів – майбутніх дослідників туристичних загадок Черкаського краю.

«Попри те, що Черкаси не мали раніше досвіду участі в «ІТВ-2013», перша спроба виявилася дуже вдалою та подарувала черкаській делегації безліч нових ідей», – вважає Ірина Семененко, провідний спеціаліст департаменту економіки та розвитку Черкаського міськвиконкому.

«Успішний виступ Черкас на «ІТВ-2013» надихнув колектив Туристично-інформаційного центру на подальшу діяльність із просування туристичного потенціалу міста, – підсумовує Світлана Неухацька. – У нас є нові ідеї та заряд упевненості й ентузіазму, що, незважаючи на довгий час занепаду туризму в Черкасах, нині можна його відновити та розвинути. Туризм – наш найперспективніший напрям розвитку, а природні багатства й самобутня культура Черкас – це дивовижний дар, який є не в кожного міста і який ми мусимо цінувати понад усе».

www.visitcherkasy.com

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру