Польща і Росія ведуть “війну” за вплив на Україну?

Дата: 03.03.2013
Автор:

Росія прийняла нову концепцію зовнішньої політики, приклад якої визначає поле конфлікту між Варшавою та Москвою, пише puls.kiev.ua.

На чолі кута цього конфлікту стоїть Україна, яка намагається балансувати між двома протилежними орбітами. Про це в суботньому номері «Rzeczpospolita» пише польський публіцист Анджей Таляга.

«Офіційна мета Росії – це побудова зони впливe у вигляді Євразійського економічного союзу, поширеного на Україну. Москва, не приховуючи, поставила мету: домінувати Київ », – пише автор.

«Завдання Польщі абсолютно протилежне, а саме – не допустити втягування України в російську орбіту і розміщення її в євроатлантичному блоці. Це не якісь дрібні сутички, а геополітична війна. Адже обидві сторони борються не тільки за вплив, але також за свою безпеку “, – додає Таляга, витяги зі статті якого наводить Польське радіо.

Він також зазначає, що для України в перспективі немає іншого вибору: або Захід, або Москва.

«Політика, яку веде сьогодні Київ – однакової дистанції як з ЄС, так і з Москвою, неможливо буде втримати хоча б тому, що Україна не має відповідних демографічних і сировинних ресурсів, щоб зберегти тривалий, повний суверенітет. І в яку б орбіту вона не потрапила б, інша сторона буде виступати проти », – вважає автор.

www.thekievtimes.org

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру