У Києві й Черкасах пройде презентація факсимільного відтворення Шевченкового «Альбому малюнків. 1841-1843 рр.»

Дата: 25.02.2013
Автор:

Усвідомлюючи важливість гідного відзначення 200-річчя від дня народження українського генія, Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» разом із відомими вченими та громадськими діячами вже другий рік поспіль реалізовують низку проектів шевченкознавчого спрямування. Зокрема, як відомо, у минулому році в рамках проекту «Шляхами Тараса Шевченка» було презентовано факсимільне відтворення «Альбому Тараса Шевченка 1845 року».

Готуючи до видання перший за хронологією «Альбом малюнків Тараса Шевченка 1841-1843 рр.», ініціатори виходили з того ж принципу максимального відтворення роботи великого майстра, збереження кожного поруху руки Тараса Шевченка олівцем чи пером у його альбомі.

До цього, так званого, першого «Альбому» входять рисунки 1841-1843 років, виконані художником у Петербурзі, та краєвиди Києва, типи селян і численні ескізи, етюди та начерки до «Живописної України», «Селянської родини», зроблені під час першої подорожі поета Україною 1843 року. Більшість рисунків виконано олівцем, в окремих випадках – тушшю-пером.

Унікальність цього видання полягає в тому, що вперше на широкий загал представлена факсимільна копія альбому, який до цього часу був доступний лише вузькому колу науковців та дослідників.

Враховуючи інтерес до Альбому громадськості, експертів та журналістів Микола Томенко повідомив, що спільно з відомим вченими та громадськими діячами проведе ряд презентацій:

- 27 лютого 2013 року в Літературно-меморіальному будинку Тараса Шевченка (м. Київ, пров. Т.Шевченка 8-а);

- 28 лютого 2013 року в стінах Київського національного університету ім. Т.Шевченка;

- 1 березня 2013 року в Музеї «Кобзаря» (м. Черкаси, вул. Байди-Вишневецького, 37).

* На презентації необхідна акредитація: тел. (044) 284-97-17

www.tomenko.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру