У Херсоні планується встановлення меморіальної дошки на пам’ятці часів УНР

Дата: 15.02.2013
Автор:

Виконавчий комітет Херсонської міської ради у березні цього року розгляне питання про встановлення меморіальної дошки на згадку про Український Народний Будинок. Установа з такою назвою діяла у Херсоні в 1918-му році.
«У Херсоні нам вдалось налагодити плідну співпрацю з депутатом міської ради від партії «Батьківщина» паном Станіславом Трошиним. За його сприяння ми вже встановили одну меморіальну таблицю, плануємо встановити ще одну. На цей раз маємо намір вшанувати українську культурну установу, яка зібрала під одним дахом цілий ряд організацій та товариств. Завдяки Українському Народному Будинку в місті було закладено міцний фундамент для подальшої боротьби за незалежність України», – розповідає координатор «Героїки» Павло Подобєд.

Український Народний Будинок у Херсоні

Довідка. Благодійною ініціативою «Героїка» в різних областях країни споруджено близько 20 пам’ятників та пам’ятних знаків на честь борців за незалежність України. У Херсонській області в 2010 році було зведено меморіал «Борцям за волю України» (с. Зміївка Бериславського району) та встановлено меморіальні дошки на честь державного діяча УНР Андрія Конощенка та першого українського суспільно-політичного товариства «Українська Хата» (обидві дошки у м. Херсон).

www.geroika.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру