На Львівщині облрада повертає дітям сторінки підручників, “вирвані” сучасними “реформаторами”

Дата: 07.02.2013
Автор:

Досі українських пластунів нагороджували за освоєння навичок виживання без їжі або розпалювання вогню без сірників. Тепер їх пора відзначати "за інформацію про Україну, роздобуту за межами обгризених цензурою підручників"

У Львівській обласній раді представили серію плакатів для школярів, які висвітлюють важливі події та особистостей в історії України, які вилучені зі шкільних підручників, повідомляє ZIK.

“Видання плакатів здійснено в рамках Програми розвитку української мови, культури та історичної свідомості громадян України на території Львівської області в 2012-2014 роках. Плакати планується розповсюдити у всіх школах області”, – повідомив голова комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської обласної ради Орест Шейка.

Вісім плакатів із серії “Сторінки до підручника з історії” представляють чотири події і чотири видатні особистості, зокрема, Степана Бандеру, Євгена Коновальця, Йосифа Сліпого, Романа Шухевича, Бій під Крутами, Голодомор 1932-1933 років, Процес 59-ти і боротьбу УПА. “Сторінки” розраховані на учнів 8-11 класів, а також студентів середніх та вищих навчальних закладів.

“Сторінки” максимально адаптовані для учнів та студентів, легко сприймаються. Тут є документи, фотоматеріали, схеми. На сторінках про Бандеру і Коновальця представлені їх свідоцтва про навчання, щоб показати, що це діти, які прекрасно вчилися. На сторінці про Голодомор описано, як люди рятували один одного і які санкції з боку влади за це були “, – розповів голова комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ обласної ради.

У цьому і наступному роках видавці планують продовжити серію “Сторінки до підручника з історії”. Зокрема, в планах висвітлення діяльності ЗУНР і Пласту. Також обговорюють ідею підготувати “Сторінки” про Євгена Петрушевича та про студентське голодування на граніті.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру