“Свобода” обіцяє встановити пам’ятник Мазепі у Полтаві

Дата: 20.12.2012
Автор:

Весною 2013 року фракція партії “Свобода” у парламенті допоможе встановити у Полтаві пам’ятник гетьману Івану Мазепі, виготовлений кілька років тому з ініціативи депутата-нашоукраїнця Кульчинського.

Про це народний депутат від партії “Свобода” Юрій Бублик заявив на зустрічі з виборцями Київського району міста, повідомляє видання “Полтавщина”.
“Через спротив колишнього й нинішнього очільників Полтави А. Матковського та О. Мамая давно вже готовий монумент припадає пилом у майстерні скульптора, – заявив депутат. – А це ганьба для міста, яке презентує себе як одну з духовних колисок України”.
Як відомо, пам’ятник, виготовлений на пожертви громадян з усієї України за посередництва полтавської “Просвіти” і тодішнього народного депутата (“Наша Україна”) Миколи Кульчинського, мали встановити ще у 2009 році, до 300-річчя Полтавської битви, але через протидію тодішнього мера Андрія Матковського (БЮТ) встановлення монументу зірвалося.
Зараз монумент перебуває на території виробника – київського комбінату “Художник”. При цьому пам’ятник почали вже розкрадати, зокрема познімали бронзові ґудзики.
У лютому 2011 року нинішній мер Полтави Олександр Мамай (партія “Совість України”) заявив, що дасть дозвіл на встановлення в місті пам’ятника гетьману Івану Мазепі, якщо Верховна Рада ухвалить відповідне рішення, а президент підпише його.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру