Олесь Доній радить не відлякувати людей від націоналізму надмірним радикалізмом

Дата: 15.12.2012
Автор:

Олесь Доній – народний депутат України, глава творчого об’єднання “Остання барикада”, який пройшов до ВР як самовисуванець. Один з очільників легендарної Студентської революції на граніті, акції “Україна без Кучми” та “Помаранчевої революції”. Днями у інтерв’ю виданню ЛІГА.net він застеріг колег-націоналістів від зайвого радикалізму в діях, який може лише нашкодити справі українізації суспільстві. Зокрема, пан Доній сказав наступне: “Вважаю, що націоналізм повинен бути культурним, цивілізованим. Не можна давати привід українофобам для ототожнення українського патріотизму з ксенофобією. Не можна допускати негативних висловлювань по відношенню до представників інших національностей або іншої раси. Не можна давати привід опонентам ліпити з українського патріота образ фашиста. Тому… наприклад, акцію “Умань без хасидів” я не розумію. Не можна ганьбити український націоналізм. Хлопцям необхідно підвищувати власний культурний рівень”.

Ігор АРТЕМЕНКО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Одна відповідь на Олесь Доній радить не відлякувати людей від націоналізму надмірним радикалізмом

  1. Сергій на 16.12.2012 из 21:56

    Кожна людина має право на власну позицію. Насилля з боку “націоналістів” нічим не відрізняється від насилля з боку “коммуністів”. Ось напр. ситуація 1918 року, коли на Переяславщині у селянськьому загоні вирішували під яким прапором і гаслами виступати, українці проти українців, козаки проти козаків:

    “Восени 1918 року П.Куліш створив партизанський загін на Переяславщині у селах Пологи-Вергуни та Пологи-Яненки у кількості 70 чоловік. Помічником командира було обрано О.Рубана. Загін виступав під жовто-блакитним прапором Української Народної Республіки. Розташувався він у лісі між селами Безбородьки та Рецюківщина. Ще в Чопилках до нього приєднався загін ковалівців. 20 листопада загін вже нараховував 170 бійців і передислокувався в Рецюківщину до спорожнілого маєтку князя Кочубея. Сюди, в Рецюківщину, прибув із Золотоноші більшовик В.Гайдамака. Перслідуючи власні цілі, В.Гайдамака відразу ж заявив, що потрібно провести нараду командного складу загону – йому потрібно було усунути П.Куліша від командування. Не подобався йому і синьо-жовтий прапор, під яким формувався загін. З цього питання розгорілася суперечка. Але В.Гайдамака зумів переконати присутніх. Його підтримали Т.Бицюра із села Пологи-Яненки, М.Терещенко з Демок, О.Рубан та Н.Гресь. П.Куліша було усунено від командування об’єднаним загоном, який до того ж радив не нападати на німців у Безпальчому. Командиром загону було обрано О.Рубана, а комісаром – В.Гайдамаку. Заміна командування потягла за собою заміну прапора. Загін виступив під червоним.”

    http://velikijhutir.cherkassy.ua/files/doks/tumanvikiv.pdf

Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру