Черкаські депутати таки не здатні перейменувати вулицю Енгельса на Чорновола

Дата: 12.12.2012
Автор:

Ганебну сторінку в історію Черкас вписали вчора, 11 грудня депутати міськради обласного центру. З-за пасивної позиції опозиційних фракцій, частина депутатів яких навіть не явилася на сесію, вулицю імені німецького комуніста Фрідріха Енгельса так і не перейменували на честь українця В’ячеслава Чорновола. А 24 грудня виповнюється 75 років від дня його народження…

Таким чином, не зважаючи на те, що саме на Черкащині народився легендарний патріот України, Черкаси залишаються містом, яке ганебним чином не здатне вшанувати земляка. І це – при тому, що вже в 14 містах України є вулиці на честь Чорновола, а над черкаськими депутатами вже навіть насміхаються колеги в інших обласних центрах. Нагадаємо: нещодавно “народних обранців” Черкас депутати Івано-Франківська своїм листом-зверненням буквально тицяли носом у те, що зовсім скоро – ювілей Чорновола. Не доходить – таблички з ім’ям іноземного пропагандиста червоних ідей продовжують теліпатися і на 21-у році Незалежності України…

Олег ОСТРОВСЬКИЙ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



5 Відповіді на Черкаські депутати таки не здатні перейменувати вулицю Енгельса на Чорновола

  1. Сергій на 14.12.2012 из 00:11

    пана Вячеслава, царство йому небесне, поважаю, але перейменування вже надоїли. аби народ покаламутити. краще взяти збудувати нову вулицю і вже тоді її назвати. це і буде символічно. а вулиці побудовані у радянський час хай зберігають старі назви, це теж наша історія і пам’ять про старі часи, з усім що тоді було і доброго і поганого.

    • kistee на 15.12.2012 из 12:08

      Заяложений совковий штамп у стилі Чебурашки: “Ми строілі-строілі і наканєц пастроілі”. Просто тошно вже від нього:(
      Та не будували комуністи вулицю, яка нині Чорновола називається!!! І Енгельс у них будівельним прорабом не був. Існує вулиця з давніх давен. Перша назва – Вереміївська. До більшовицького перевороту встигла ще двічі змінити назви. Навіть під час німецької окупації у неї назва була українська – Лесі Українки, а на назву на честь німця Фрідріха Енгельса, який і про існування Черкас навряд чи знав, “клепки” вистачило тільки у комуністів.

      • Сергій на 16.12.2012 из 20:45

        а чому вам так комуністи мішають? комуністи різні були і вулицю називали теж з поваги до певних людей. від того, що помінять вивіску комунізм на націоналізм – мало що зміниться. а якщо по суті – основна маса простого народу, яка звалася комуністами зробила немаленький внесок у розбудову українського суспільства у складі СРСР і творчість Енгельса їм тож щось дала.

        • kistee на 16.12.2012 из 21:08

          Фрідріх Енгельс – не один відомий хлопець з Німеччини. “Творчість” Адольфа Гітлера як Ви кажете, “тож щось дала” комусь. При ньому теж дуже багато будувалося. І відношення до Черкас мав точно таке, як Енгельс. Не хочете на честь нього якийсь провулок назвати?! На цьому тема пустопорожнього обговорення закрита – бо це не чат. Комуністів і нацистів євроспільнота давно “зрівняла в правах”. КРАПКА.

  2. Сергій на 16.12.2012 из 20:52

    щодо “більшовицького перевороту” це такий же штамп. коли цар відрікся і Російська імперія припинала своє існування – повороту назад не було, були різні шляхи руху вперед. і великій частині народу те, що пропонували денікінці, гетьманці чи петлюрівці не подобалося (вони з народом часто навіть не радилися). більшовики отримали владу швидше через те, що вони тоді краще вгадали “мейнстрім”. а накуролесили тому, що побудувати державну систему з нуля за відсутності злагоди у суспільстві і кваліфікованих кадрів (від послуг царських чиновників тоді принципово відмовилися, та й несправлялися вони з роботою в нових умовах) було дуже важко. життя людей вчило на власних помилках, причому досить жостко вчило. спочатку розвалили великі господарства (поміщицькі) як вияв режиму, а потім в 1930х їх нашвидку відбудовували, з боєм проти своїх же (всім відома коллективізація і голодомор) і т.д. і т.п. на словах воно все красиво – одні “хороші” інші “погані”, достатньо, щоб перемогли “хороші” – і буде всім щастя. а в житті виявляється, що обоє – рябоє (або по-православному: всі люди грішні, і націоналісти, так само як комуністи – не виняток).

Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру