Перша серія фільму “Вогонь волі: з Холодного Яру до Соловків” – вже у мережі Інтернет

Дата: 24.10.2012
Автор:

Уся дорога – на екрані. У понеділок в мережі Інтернет з”явилась перша серія фільму “Вогонь волі: з Холодного Яру до Соловків”. Усе відео зняте під час подорожі, коли священик і три журналісти із свічкою в руках та паростком дуба у рюкзаку здолали пять з половиною тисяч кілометрів. Камера фіксувала пригоди, невдачі та перемоги подорожі, здійсненої з ініціативи головного редактора “Козацького краю” Олега Островського.
6 днів за кермом, переліт над Білим морем на старому літаку, козацький куліш під стінами монастиря та багато чого іншого: несподівані сліди черкащан, знайдені під час подорожі у найбільшій катівні 20 століття.Коли пройшли Червоною Площею у Москві з українським прапорами та холодноярським, приголомшили російське ФСБ. Дивні відчуття, коли ступаєш на землю Соловецьких островів, де помер останній кошовий Запорізької Січі Петро Калнишевський, а згодом було закатовано більше ста тисяч українців.

Під час подорожі були випадки, коли вона могла перерватись – ламалась автівка, були проблеми з російськими ДАІшниками.
- Намагався передати усе, що відбувалось. – розповідає Володимир Гамалиця, що знімав на відеокамеру. – це були екстремальні зйомки – в умовах, коли немає часу, світла, а в руках лише камера та два об”єктиви, зняти та змонтувати так, щоб було цікаво. Перша серія вийшла на 15 хвилин. У ній – уся дорога від Холодного Яру та Хортиці – і до Соловків. У другій серії будуть пригоди, що трапились на Соловках, коли нас залишили без житла і ми були готові ночувати у тайзі разом з ведмедями. Третя серія – повернення. На зворотній дорозі ми відкрили чимало нового, побували на могилі гетьмана Дорошенка та дізнались, як Олександр Пушкін змусив свою тещу відновити могилу українського гетьмана, який родом з нашого Чигирина.
Фільм з”явився на каналі UmanNews в мережі YouTybe. Також його можна подивитись на сайтах: “Козацький край”, “Прес-Центр”, ”Прочерк” та “Вечірня Умань”.

Перша серія фільму “Вогонь волі: з Холодного Яру до Соловків”

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру