Черкаські хортингісти стали кращими одразу на двох всеукраїнських змаганнях

Дата: 19.10.2012
Автор:

Із низкою нагород та першим загальнокомандним місцем повернулися черкаські хортингісти одразу з двох всеукраїнських змагань.

Черкаські хортингісти ще раз довели, що рівних їм немає. Свою спортивну майстерність вони демонстрували одразу на двох змаганнях всеукраїнського ґатунку – Чемпіонаті України серед юніорів віком 16-17 років та Всеукраїнському турнірі серед усіх вікових категорій. Проходили змагання у живописному місті Тячів (Закарпатська область). За словами наставниці черкаських хортингістів Ази Шульги, саме місто надихнуло спортсменів на високий результат.

«Дітям сама поїздка дуже сподобалася. Пейзаж, гори. Надзвичайна краса. Хоча дорога була і не близька, проте саме живописність міста надихнула спортсменів. Черкаська команда у черговий раз підтвердила свій високий рівень, зокрема і збірна команда Академії пожежної безпеки. Курсанти, які в нас займаються, теж позаймали високі призові місця», – розповідає Аза Шульга, президент Черкаської обласної федерації хортингу.

За звання кращих черкаські спортсмени змагалися із найсильнішими спортсменами України. Тривали змагання протягом двох днів, 6-7-го жовтня. Свої сили спортсмени демонстрували у декількох вагових та вікових категоріях. Хоча для черкаських спортсменів виступ на чемпіонаті України був абсолютним дебютом, своїх наставників  хортингісти не підвели.

«Команда досить успішна. Всі у нас повернулися з медалями, призами. Зайняли перші, другі місця. Возили ми як маленьких дітей, так і дорослих. Команда поїхала не великим складом, десять осіб. Але це не завадило нам взяти перше загальнокомандне місце і заробити максимум балів. Щодо самого чемпіонату України, то участь у ньому ми беремо вперше. Адже раніше змагання не мали такого розподілу. Зараз же, нарешті, розподілили на вікові групи», – додає Аза Шульга, президент Черкаської обласної федерації хортингу.

У підсумку черкаська команда здобула низку золотих та срібних нагород, що забезпечило їй перше загальнокомандне місце. Проте на цьому спортсмени зупинятися не збираються. Зараз розпочали активну підготовку до Кубку України, який відбудеться у грудні у Дніпропетровську.

«Саме на цих змаганнях у спортсменів буде змога виконати звання майстра спорту України. Ми зараз дуже серйозно до цього готуємося. Всі команди підходять до цих змагань дуже відповідально. Але до цього чемпіонату у нас буде ще зимога випробувати свої сили на низці місцевих змагань. Тому постійно йде підготовка то до одних змагань, то до інших», – говоритьАза Шульга.

www.cherkassy-sport.com

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру