Законопроект про відповідальність за наклеп небезпечний для всіх українців

Дата: 19.09.2012
Автор:

Багато хто вбачає у новому законопроекті черговий холодний подих радянського минулого

Законопроект щодо відповідальності за наклеп і образу небезпечний не тільки для журналістів, а й для громадських активістів та всіх громадян.Про це в ефірі «5 каналу» заявив директор Інституту медіа-права Тарас Шевченко.
«Безперечно, небезпека є і дуже пряма. Так, це лише перше читання, але досвід показує, коли влада щось приймає в першому читанні, особливо що прямо б’є по її репутації, значить, наміри серйозні. Небезпека в тому, що можуть посадити не тільки журналістів, а будь-якого », – заявив Шевченко.
«Ми, наприклад, займаємося юридичним напрямком в межах руху « Чесно », ми поширюємо інформацію про кандидатів, а завтра підемо в офіси партій передавати інформація, яку ми назбирали про тих, хто йде за списками. Якщо цей закон набирає чинності, і він набуде чинності ще до виборів, то ми також ризикуємо сісти за грати », – пояснює експерт.
Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини. За проект регіонала Віталія Журавського проголосували 244 депутати. Згідно зі змінами в законодавство журналістів, а також інших громадян, які поширять інформацію, яку хтось розцінить як посягання на її честь і гідність, чекає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт або позбавлення волі.

www.politics.puls.kiev.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру