“Репортери без кордонів” попереджають: новий законопроект повертає Україну на 11 років назад

Дата: 19.09.2012
Автор:

“Репортери без кордонів” рішуче засуджують ухвалення в першому читанні законопроекту, який криміналізує дифамацію, і вимагають його відхилення.

“Україна повернеться на 11 років назад, якщо повторне включення наклепу в Кримінальний кодекс буде схвалено. Це йде врозріз із загальносвітовою тенденцією і буде явним порушенням міжнародних конвенцій, які Україна ратифікувала”, – йдеться в заяві.Серед таких конвенцій – Європейська конвенція з прав людини та Міжнародний пакт про політичні та громадянські права.

“Такий поворот до минулого матиме серйозний вплив на свободу інформації в Україні. Журналісти вже повинні протистояти багатьом небезпекам і збільшенню самоцензури в новинних організаціях. Тепер вони будуть боятися також судового переслідування. Внаслідок ефекту залякування саме існування незалежної журналістики буде поставлено під загрозу”, – стверджують в організації.

“Репортери” закликають єврокомісара з розширення та політики сусідства Штефана Фюле роз’яснити українському уряду, що прийняття цього законопроекту було б несумісним з тісною асоціацією з Європейським союзом.

www.censor.net.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру