Спікер і віце-спікер Верховної Ради подали у відставку на знак протесту проти законопроекту про мови

Дата: 04.07.2012
Автор:

 

Такий супровід знадобився сьогодні Віктору Януковичу для проведення прес-конференції. Проте її довелось-таки скасувати

Віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко (обраний до парламенту за списками БЮТ) підтвердив, що написав заяву про відставку. Про це він заявив на брифінгу в середу.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, Томенко підкреслив: “Подальше перебування в такій президії і в такій Верховній Раді є неправильним і неможливим. Я вчора написав заяву про відставку з посади заступника голови Верховної Ради України і сподіваюся, що парламент його розгляне і задовольнить”.

Томенко не знає, чи збирається покинути посаду голова Верховної Ради Володимир Литвин. “Я не спілкувався з головою … Я думаю, що він має можливість сам оголосити про своє рішення”, – сказав він.

“Якщо ми хочемо захистити національні інтереси України, захистити державну мову, то перше, що потрібно зробити – не підписати закон про мови як прийнятий з порушенням Конституції і регламенту”, – підкреслив він.

Просто в сесійній залі заявив про свою відставку і Голова Верховної Ради України Володимир Литвин. Нагадавши про вчорашній радісний вигук регіонала про те, що опозицію “развєлі как котят”, Литвин різко заявив, що “розвели” і його самого, “розвели” і всю Україну. Поставивши вимогу до комуніста Адама Мартинюка, який вчора провів “мовне голосування”, поставити на 5 липня і питання його відставки, спікер встав і покинув сесійну залу.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада після бійки прийняла в цілому скандальний мовний закон Колесніченка-Ківалова, який розширює права російської мови в Україні. “За” проголосувало 248 карток нардепів.

Після цього Томенко оголосив, що звернеться в прокуратуру з приводу голосування його карткою за проект закону про мови. “Я думаю, що це можна розслідувати, тут великого розуму не треба. Я звернуся в прокуратуру і в правоохоронні органи. Але в даному випадку, я так розумію, це ситуацію не рятує”, – сказав він.
За інформацією опозиції, окрім Томенка, у відставку подав і спікер Володимир Литвин. Про це журналісту ЛІГАБізнесІнформ заявив лідер Фронту змін Арсеній Яценюк. Народний депутат пояснив, що ця відставка більшою мірою пов’язана з вчорашнім розглядом скандального мовного закону.

Сьогодні хотів провести свою прес-коференцію Віктор Янукович. Біля Українського дому, де її мали проводити, сталися сутички мітингуючих проти мовного “закону” і міліцією. Опісля стало відомо: Янукович прес-конференцію скасував і хоче зустрітися з керівництвом Верховної Ради. Чи то побалакать, чи “пагаваріть”…

Ігор АРТЕМЕНКО – за матеріалами інтернет-видань

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру