30 червня до Калуша приїдуть… Шухевич і Бандера водночас

Дата: 14.06.2012
Автор:

Серед гостей свята буде і Григорій Гладій - виконавець ролі Романа Шухевича у знаменитому фільмі "Нескорений"

Як повідомив заступник голови оргкомітету зі спорудження у Калуші пам’ятника Генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу, 30 червня на відкриття пам’ятника приїде син Головнокомандувача — Головний командир УНСО, Герой України Юрій Шухевич, а також внук Провідника ОУН Степан Бандера і виконавець ролі Романа Шухевича у художньому фільмі «Нескорений» Григорій Гладій.

Цього тижня на площі перед Центром творчості учнівської молоді на вул. Сівецькій, де 30 червня буде урочисто відкрито пам’ятник Роману Шухевичу, були встановлені ковані вироби: лавки, ліхтарі та урни для сміття. Нині завершуються земляні роботи та облагородження території. Крім того, розпочато ремонт фасаду ЦХТУМ, кошти на який (100 тис. гривень. — Авт.) надійшли з обласного бюджету. Крім того, калушани ще очікують 20,7 тис. гривень з депутатського фонду обласної скарбниці, щоб оплатити частину бруківки.
Крім того, міський бюджет ще повинен оплатити 58 тис. гривень за бронзовий пам’ятник, який виготовило львівське ПП «Скульптура». Сам пам’ятник привезуть у Калуш 25-26 червня і будуть його встановлювати за допомогою 25-тонного крану. Одразу по цьому його огорнуть у тканину до часу відкриття — 30 червня. За словами Олександра Челядина, тканина знадобиться спеціальна, яка б легко зісковзнула при відкритті. Після цього на присутніх чатуватиме приємний сюрприз.
З вівторка площа — під охороною правоохоронців, адже сюди завезено гранітний постамент та плити вартістю 62 тис. гривень. До кінця цього тижня вони мають бути змонтовані.
Нині оргкомітет активно працює над сценарієм відкриття пам’ятника Роману Шухевичу, яке приурочене до 105-річниці від дня його народження. За словами заступника начальника управління культури Лесі Піцик, яка курує цей мистецький проект, напрацьовуються найменші деталі: від списку запрошених — до нюансів розташування гостей. Запланована парадна хода вояків УПА з оркестром, насичена культурна програма за участю хорів та виступу відомого виконавця повстанських пісень Михайла Кривеня. На час відкриття будуть перекриті центральні вулиці міста. Максимальна кількість людей, яку очікують організатори, — 5 000.
Цього тижня до збору коштів вагомо долучилося ТзОВ «Колізей 2000» — 1500 гривень та Богдан Паламарчук — 1000 гривень. Благодійну допомогу  на земляних роботах вартістю 6730 гривень надало ТзОВ «Добробуд плюс» (Володимир Кузик).
І — приємна новина: збір коштів на пам’ятник Шухевичу припинено! Враховуючи кошти міського та обласного бюджетів, станом на 14 червня вдалося зібрати 370 970,60 гривні.

www.vikna.if.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру